– A foglalkozásoknak hatalmas a sikerük, tudunk olyan időszakról, amikor két hónapra előre betelt valamennyi szabad hely – összegezték a BME egy évvel ezelőtt megnyitott innovatív kezdeményezéséről Nagy Gábor igazgató, valamint András Bálint, a Hallgatói Tanácsadási Osztály pszichológusa, a szabadulószoba feladványainak egyik kidolgozója.

Az elmúlt évben a résztvevők visszajelzései alapján tesztelték és tökéletesítették a programot – A folyamatos csiszolásnak köszönhetően szinte nem is volt olyan csapat, amely ugyanazt a feladványt kapta volna – tették hozzá.

– Ma már számtalan helyen alkalmazzák vállalati állásinterjúkon a szabadulószobás rejtvényeket: játék közben megfigyelik a résztvevők együttműködési, konfliktuskezelési képességét, felelősségvállalási hajlandóságát, kitartását, szisztematikus gondolkodásmódját, vagy a csapatban betöltött vezetői szerepet. A Műegyetemen zajló program is alkalmas e kompetenciák mérésére, fejlesztésére, amelyet kipróbálva a hallgatók sikerrel felkészülhetnek az álláskeresőként már élesben megélt versenyhelyzetekre – mondták a létrehozók, hozzáfűzve, hogy a kezdeményezés eredetileg néhány fős startupként indult.

A feladvány megoldásához 6 fős csapatlétszám az ideális, és körülbelül 2 óra alatt teljesíthető.

A szabadulószoba létrehozói fejlesztették az eszközparkot is: új számítógépeket és videós applikációkat alkalmaztak a feladványok egyszerűbb, vizuális ismertetésére, majd pontosították és egyértelműsítették a feladatleírásokat.