Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai és útvesztői című könyvéhez, illetve a magyarok lelki állapotát vizsgáló Hungarostudy 2021 kutatás témaköreihez kapcsolódó műveket vár a Kopp Mária Intézet legújabb pályázatára, amelynek összdíjazása 3 millió forint.

Szépirodalmi alkotás esetében műfaji megkötés nélkül olyan írásokat vár a KINCS, amelyek megragadják a boldogság, a lelki egészség, a társas támogatás kapcsolódását a családok és a közösségek világához. Tudományos pályamunka esetén pedig elméleti vagy empirikus eredményeket bemutató tanulmányokat várnak.

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek elnöke Prof. Dr. Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézetének igazgatója. A szépirodalmi írásokat Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas újságíró és Krúdy Tamás újságíró értékelik. A tudományos pályamunkákat Prof. Dr. Purebl György, a SE Magatartástudományi Intézetének igazgatója és Dr. Engler Ágnes, a KINCS tudományos elnökhelyettese bírálják.

A legjobb írásokból az év második felében könyvet ad ki a KINCS.

Beadási határidő: 2022. április 3. (Kopp Mária halálának 10. évfordulója)

Eredményhirdetés: 2022. július 11. (Népesedési Világnap)

További részletek: https://www.koppmariaintezet.hu/hu/kmpalyazat