Összefogtak a szülők

Délelőtt 11 órakor Budapesten, Debrecenben Szegeden és más nagyvárosokban az országon belül és a határon túl százezer gyermeket emeltek szüleik a magasba, ezzel sikerült a világrekord. Az eredményt Skrabsi Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kuratóriumának elnöke jelentette be. A kísérlet előtt ugrálóvár, sok-sok lufi és koncert várta a kicsiket és nagyokat a most 10 éves mozgalom eseményén. Az Emeljünk magasba minél több gyereket! országos rendezvény fővárosi helyszíne a Margitszigeti Atlétikai Centrum volt.

Érték a gyermek

A mozgalom és a világrekord-kísérlet célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára és arra, hogy a gyermek érték. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár arról beszélt: május a legszebb családi hónap, hiszen ekkor van anyák napja, gyermeknap és a családok világnapja.

Közös éneklés, tánc, mulatozás

A műsor és az esemény házigazdája Vecsei H. Miklós, a Vígszínház művésze volt, így kedvéért a kamasz lányok is szívesen kísérték el kistestvérüket a Margitszigetre. Teljes volt az ováció, amikor az Operaház gyermekkórusával együtt elénekelte a Pál utcai fiúk című vígszínházi előadás talán legismertebb dalát, a Mi vagyunk a grund-ot. A kicsik pedig az Iszkiri zenekar mókás dalaira táncikáltak. Szalóki Ági esőt idézett, de mindenki örült, hogy az esőcseppeket csak a hangszerek imitálták.