Idén is lehet pályázni civil szervezetek részére az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási feladatok támogatására - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Idén is lehet pályázni civil szervezetek részére az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási feladatok támogatására

Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter
2021. jún. 7. 10:30
Támogatások

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter (mint az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságért Felelős Államtitkárának jogutóda) immár 2. alkalommal hirdet pályázatot civil szervezetek részére az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási feladatok támogatására.

Az idei évben 100.000.000 forint keretösszegű kiírásra pályázhatnak civil szervezetek 2021. június 30-ig. A pályázati kiírás 2021. május 28-tól az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján a www.emet.gov.hu címen érhető el. A pályázaton legfeljebb 30.000.000 forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A pályázat célja, hogy az 1-es típusú diabétesz jellemzői, a kezelések lehetséges módjai és az érintettek szabadidős lehetőségei az érintettek családjai és a lakosság széles körébene számára ismertté váljanak, ezáltal az érintetteket ne érje hátrányos megkülönböztetés, és a lehetőségeik tovább bővüljenek. Olyan civil szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek alapító okiratukban, alapszabályukban az 1-es típusú diabéteszesekre figyelemmel fogalmaznak meg alapfeladatokat és célokat és ezen célok elérése érdekében legalább egy éve folyamatosan végzik tevékenységüket.

(illusztráció: Förster Tamás)