Idén is lehet pályázni az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és családjaik jólétét, jóllétét fokozó, fejlesztési célú támogatásra - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Idén is lehet pályázni az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és családjaik jólétét, jóllétét fokozó, fejlesztési célú támogatásra

Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter
2021. jún. 7. 10:31
Támogatások

Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és családjaik jólétét, jóllétét fokozó, fejlesztési célú támogatás gyermekdiabétesz centrumok részére elnevezésű pályázatot 2021-ben immár 2. alkalommal hirdeti meg a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter (mint az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárának jogutódja) az Országos Kórházi Főigazgatóság, mint lebonyolító közreműködésével.

Az idei évben 500.000.000 forint keretösszegű kiírásra pályázhatnak azon egészségügyi szolgáltatók, akik szerepelnek a Magyar Diabetes Társaság elektronikus nyilvántartásában. A pályázati kiírás 2021. május 28-tól az Országos Kórházi Főigazgatóság honlapján a www.okfo.gov.hu címen érhető el. A pályázaton legfeljebb 30.000.000 forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A pályázati kiírás célja, hogy az I-es típusú diabétesszel élő gyermekek országosan mindenütt a lehető legmagasabb szintű és legkorszerűbb ellátásban részesülhessenek, a környezetük tájékozottsága javuljon, a kiegészítő szolgáltatások bővüljenek, és a gyermekek a lehető legteljesebb értékű életet élhessék.

A pályázati kiírás keretében olyan közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatók pályázhatnak, amelyek közfinanszírozott ellátás keretében gyermekdiabétesz ellátást nyújtanak és erre vonatkozóan működési engedéllyel, valamint finanszírozási szerződéssel rendelkeznek, továbbá szerepelnek a Magyar Diabetes Társaság elektronikus nyilvántartásában.

(illusztráció: Förster Tamás)