Turbékoló szerelmespárként készülnek életük eddigi legfelelősségteljesebb kalandjára: a bársonyos hangú bariton, a magyar swing hercege, Gájer Bálint és felesége, a korábbi szépségkirálynő, Ötvös Brigitta nyolc éve alkotnak egy párt. A tavalyi esküvőjük után idén egy kisfiúval ajándékozza meg őket a sors. A szülők a trónörökös júliusi születése előtt már szinte minden előkészületet elvégeztek: Bálint édesapjával kékre festette a babaszobát, összeszerelte a bútorokat, Brigi pedig hónapok óta készül az anyaságra, összepakolta a kórházba induló csomagot. Lelkileg is igyekeznek ráhangolódni az elkövetkező időszakra, hiszen részesei lesznek annak a csodának, amit úgy hívnak: egy új élet világra jövetele!

– Brigi nővérének családjával a napokban ünnepeltük keresztlányunk, Maja első születésnapját. Az, hogy megérkezett közénk, hatalmas segítség volt, sokat gyakorolhattunk rajta – meséli Bálint. – Eleinte félve fogtam meg, de az idő előrehaladtával egyre jobban belerázódtam a babázásba. Láttuk, tapasztaltuk, milyen lépésekkel találkozunk majd a következő hónapokban, így elméletben már felkészülten várjuk a kisfiunkat. Aztán a gyakorlat majd árnyalja a képet. Izgalmas ez az időszak, de mindketten nagyon élvezzük!

– Nem stresszelek a szülésen, úgy indultam neki, hogy minden tanfolyamra elmegyek, nagyon sok könyvet olvastam és videót néztem a témában, illetve napi konzultációt tartunk a nővéremmel – mosolyog Brigi. – Intenzív képzést kaptunk és nagyon örülök, hogy ilyen kicsi lesz a korkülönbség az unokatestvérek között. Mindkettőnk édesanyja és a testvérem is megígérte, hogy felváltva jönnek segíteni, ahogy hazajövünk a kórházból. Az első hat hétben fontos, hogy pihenjen az anyuka, figyeljen a regenerálódásra.

Életre szóló kapocs

Érezhetően teljes az összhang a szülők között, volt idejük összecsiszolódni a mögöttük álló közel nyolc év alatt. Úgy vélik, szükség volt erre az időszakra, hogy önfeledten és őszintén álljanak az oltár elé a tavaly nyári esküvőjükön.

– Amíg Brigit nem ismertem, nem találkoztam olyan lánnyal, akivel el tudtam képzelni, hogy leéljem az életemet – jelenti ki határozottan az énekes. – Ő volt az a lány, aki mellett azt éreztem, hogy egy életre szóló kapocs van közöttünk. Az elején voltak kisebb hullámvölgyeink, de mindegyikből tanultunk. Alapvetően közös az értékrendünk, így fokozatosan bizonyosodtam meg abban, hogy ő a tökéletes nő számomra. Mind külalakban, mind a belső értékeit tekintve pont ilyenről álmodtam fiatal koromban – és nem utolsósorban fantasztikusan főz! Amióta összeházasodtunk, egyre boldogabbak vagyunk. Ahogy nő a pocakja, lenyűgöz, ahogy látom, mennyire odaadóan várja a kisfiunkat. Ezért is ragaszkodtam az apás szüléshez, mert biztos vagyok benne, hogy hősiesen viselkedik majd a szülőszobában is. Ez hatalmas dolog a szememben.

Minden akadályt leküzdöttünk és ez megerősített.

– Az együtt töltött nyolc év alatt kellően megismertük egymást, ezt mindketten szükségesnek tartottuk ahhoz, hogy biztonsággal mondjuk: egy egész életre tervezünk – teszi hozzá a boldog kismama. – Össze kellett csiszolódnunk, össze kellett érnünk, mert a munkánk miatt teljesen más volt az életritmusunk. Minden akadályt leküzdöttünk és ez megerősített, hogy jók vagyunk mi együtt, most pedig már nagyon várom, hogy új vizekre evezzünk. Megjön a kisherceg és alapjaiban változik meg vele az életünk.

Újra színpadon

A magánéletük sínen, de a szakmai sikerekre sem panaszkodhatnak. Ahogy újraindul az élet, Bálintnak egyre több fellépése szerveződik, a július közepét azonban szinte teljesen szabadon hagyta, hogy kivehesse a részét gyermeke érkezéséből.

– Július közepén igyekszem tartani egy kisebb szünetet, nem vállaltam koncerteket akkorra, hogy ott lehessek Brigivel a szülőszobában – tekint előre az apuka. – Egyre több felkérésem van, de azért van még szabad kapacitásom a nyárra. Az évek alatt bebizonyosodott, hogy ennek a stílusnak a hangulata, megjelenése miatt inkább a karácsonyi időszak kedvez, nem a nyár a legzsúfoltabb időszaka az életemnek. Ez most pont kapóra is jön a kisfiunk születésénél. Az elmúlt időszakban sokáig nem lehetett koncertezni, ezért decembertől a Backstage Portré műsorommal is jelen vagyok, a legnagyobb videómegosztón heti rendszerességgel jelennek meg a beszélgetések. Sok munkám van vele, de nagyon élvezem. Összekötöm a kellemeset a hasznossal, kiveszem a részem a háttérmunkából, sokat tanulok belőle és jókat beszélgetek a vendégeimmel, kollégáimmal. Ki akartam találni valami kreatív ötletet. Amíg nem voltak fellépéseim, addig is szerettem volna hasznosan tölteni az időt és egy kicsit más arcomat is megmutatni.

Jöhet a következő baba

Bálint a feleségét is az éneklésnek köszönheti: 2013-ban, az Értem jött a nyár című dalhoz készült klip forgatásán ismerkedtek meg, majd a kapcsolatból eljegyzés és házasság lett. Szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen néhány héten belül már a közös otthonba hozhatják haza Kristófot.

– A legtöbb párhoz hasonlóan mi is nagyon sokat törtük a fejünket, hogy megtaláljuk a megfelelő nevet a gyermekünknek – avat be a névválasztás részleteibe Brigi. – Sokáig két másik név tűnt a befutónak, de végül a Kristóf nyert. Bízom benne, hogy néhány év múlva állunk még hasonló dilemma előtt az életben.

– Át kellett kicsit alakítani a házat a gyerek születése előtt, a dolgozószobából lett a vadonatúj gyerekszoba – mondja Bálint, aki saját maga állt neki édesapjával a munkának. – Apukám egy igazi ezermester, tőle sok mindent ellestem, de őt is motiválta, hogy együtt csinálhattuk az unokája szobáját. Láttam rajta a büszkeséget, ráadásul családi programnak sem volt utolsó, együtt tölthettünk egy kis időt. Szinte minden apró részlet összeállt, így egy ideig utoljára kettesben még lemegyünk a Balatonra, együtt töltünk néhány napot, meglátogatunk néhány barátot, pihenünk egy kicsit, aztán jöjjön, akinek jönnie kell! Mostantól bárhova megyünk, a három nagy táskát már betesszük a kocsiba.