Hankó Balázs elmondta: második hivatali napján egyeztetést folytatott a családszervezetekkel, ahol áttekintették, hogy Magyarország miért is családbarát ország, és hogyan lehet még tovább erősíteni a családbarát intézkedéseket. 

A találkozón a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője, Bartos Andrea is részt vett. 

A miniszter hangsúlyozta, hogy a családbarát országgá válás nemcsak egy eszme, hanem mindennapi eszközrendszerekben is megvalósul. A kormány harminc családpolitikai intézkedést hozott, 3300 milliárd forintot fordít a családok támogatására. Ez az összeg a GDP több mint négy százalékát teszi ki.

Hankó Balázs örömtelinek nevezte, hogy a frissen elindított csok plusz támogatás iránt már több mint 12 ezren érdeklődtek, és hatezer szerződést kötöttek eddig. Hozzátette: a kormány emelte a babaváró támogatást, emellett népszerű a falusi csok és a 30 év alattiak szja-támogatása is.

Kiemelte: a "családszervezeteink a kinyújtott kezeink", mindazokat képviselik, akik "Kárpát-medencei felelősséget tudnak vállalni" a családokért és gyermekekért, vagyis a nemzetért.

A kormánynak egyaránt fontosak a gyermeket tervező párok, az egyszülős családok, a többgyermekesek, a nagycsaládok és azok a gyermekek is, akiknek nincsenek szüleik - szögezte le.

Hankó Balázs közölte: a családszervezetekkel közösen úgy döntöttek, hogy az eddigi együttműködést tovább erősítve teszik Magyarországot jövőképessé; több olyan intézkedést hoznak a továbbiakban is, amelyek a gyerekeket helyezik a fókuszba, és erősítik a családokat.