csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: mozgásszervi
„Megbecsülöm, amim van!” – ma van a sclerosis multiplex világnapja

„Megbecsülöm, amim van!” – ma van a sclerosis multiplex világnapja

2020. máj. 27. 5:00, Életmódcall_made

Bodor Tünde életébe nem hozott olyan nagy változást a karantén: napjai a vírushelyzet alatt is többnyire ugyanúgy teltek, mint annak előtte. Ideje nagy részében segítséget igényel, de amikor teheti, azért kimozdul. Lassan 30 éve már, hogy diagnosztizálták nála az SM-et. A sclerosis multiplex világnapja alkalmából egy olyan nővel beszélgettünk, aki a kitartásának köszönheti, hogy még mindig tud járni.

Helyes testtartás az iskolapadban

Helyes testtartás az iskolapadban

2019. okt. 14. 5:00, Iskolást nevelünkcall_made

Az iskolatáska megfelelő viselése döntő fontosságú már egészen kiskortól kezdve. Pollák Szilvia gyógytornász szakértőnk elárulja, szülőként hogyan segíthetünk gyermekünknek abban, hogy magától rászokjon a megfelelő testtartásra az iskolában és otthon.

Félre a nehéz szatyrokkal, elő a „banyatankkal”!

Félre a nehéz szatyrokkal, elő a „banyatankkal”!

2019. jún. 24. 13:36, Életmódcall_made

Azt hihetnénk, nincs különbség abban, amikor egy édesanya a kisgyermekét cipeli, vagy amikor tele szatyrokat vesz fel és tesz le. Pedig az elsőt a szaknyelv statikus terhelésnek nevezi, míg a másodikat hirtelen terhelésnek. Ebből adódóan nem csak a nevükben, de a szervezetre gyakorolt káros hatásukban is eltérnek egymástól. Apáthy Fruzsina gyógytornászt kérdeztük.