A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, illetve szolgáltatóhely kategóriában. A tanúsításra Magyarország egész területéről jelentkezhetnek a verseny- és közszférából mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok, valamint a nonprofit szektorból civil szervezetek, egyházi és közintézmények.

A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.

Cikksorozatunkban tíz kérdést teszünk fel Családbarát Hely tanúsító védjeggyel elismert vállalkozások, szervezetek vezetőinek. Válaszaikból olyan megvalósított ötleteket, fejlesztéseket, jó gyakorlatokat ismerhetünk meg, amelyekre példaként is tekinthetünk.

A karcagi bázisú Alfaseed Kft. 2005 óta foglalkozik kutatásfejlesztéssel, ezen belül növénynemesítéssel – több mint 25 saját fajtával és hibriddel rendelkeznek. A családi vállalkozás fejlődésének köszönhetően jelenleg 51 munkatárs dolgozik a nagyságrendileg 1600 hektáron. Hét éve csatlakozott a szervezethez – a férje révén – Fazekas Ágnes, aki két kislány édesanyjaként vezeti a cég HR területét. A fiatal szakember a munkaidőn kívül leginkább a zene, az olvasás és az írás által tud feltöltődni.

Mi motiválta akkor, amikor ezt a pályát választotta? Szerepet játszott ebben példakép vagy megerősítő, támogató háttér?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert a szüleim mindig mindenben támogattak, így volt ez a pályaválasztás előtt is. Egy dologban voltam biztos, valamilyen segítő szakmában szeretnék elhelyezkedni, így olyan szakokat kezdtem el keresni, ahol erőteljesen jelen volt a pszichológia. Úgy gondoltam, egy átfogó önismeret és emberismeret tud a legnagyobb hasznomra válni abban, hogy segíteni tudjak másoknak. Kárpátaljai magyar vagyok, ott mi voltunk a kisebbségi magyarság, így egyértelmű volt, hogy mindenki támogatta a másikat. Mindig úgy éreztem, hogy hozzám bárki, bármikor fordulhat a problémájával, így személyes küldetésemmé vált, hogy gondoskodjak az emberekről.

Melyik, vezetőként hozott döntésére a legbüszkébb? 

– Öt évvel ezelőtt az én kezdeményezésemre vezettük be a Vállvetve Apával napot. Az apák napját követő hétfőn az édesapák behozhatják a gyermekeiket a munkahelyre, hogy egy kicsit beleláthassanak az ott folyó munkába. Nem a cég szervez játékos programokat a kicsiknek, hanem ténylegesen az édesapjukkal tölthetik az időt. Kimehetnek traktorozni, segíthetnek a szervizben, felvehetik a telefont, közösen ebédelhetnek és mindezt általában fülig érő szájjal. Az egyik legjobb pillanat az első alkalommal történt, amikor egy mindössze kétéves kislány az édesapja legnagyobb meglepetésére mindent ki akart próbálni, még az ebédhez is nehéz volt odaültetni. Az évek alatt nagyon bevált ez a program, már tavasszal elkezdenek érdeklődni felőle a kollégák.

Milyen jó gyakorlatokat tapasztalt a munkahelyén kívül, amelyeket aztán be tudott építeni a szervezet életébe?

– Mindig nyitott szemmel, füllel és lélekkel járok, az egyik konferencián jegyeztem fel magamnak a céges Mikulás ötletét is. Az apósom hetekig készült a „szerepre”, jelmezt kölcsönzött, puttonyt készített. Közös énekléssel vártuk a télapót, a szülőktől kapott információkat felolvasták a krampuszok a gyerekekről, és jöhetett az ajándékozás. Sütöttünk pillecukrot, díszítettünk mézeskalácsot, a felnőtteknek forraltunk bort, szép ráhangolódás volt a karácsonyi időszakra.

Családbarát szempontból miben egyedi az önök szervezete?

– A visszajelzések alapján a gondoskodás mindennapokban való megjelenése tesz minket igazán egyedivé. Második éve működik a vállalkozásnak egy kertészete, ahol vegyszermentes zöldségeket állítunk elő. Ezeket a cafeteria mintájára létrehozott vegeteria keretében júliustól októberig heti rendszerességgel, előre összekészített zöldségcsomagokban vihetik haza a kollégák, hogy ezzel is támogassuk az egészségüket. A visszajelzések alapján sokkal személyesebbnek, sokkal inkább gondoskodónak tartják ezt a rekesznyi zöldséget, mint például egy utalványt.

Mi a munkahelyéhez kötődő legszebb emléke?

– Csodálatos élményt jelentett a tavalyi Muti, hol dolgozol? napunk, amelynek megvalósításában minden munkatársunk tevékenyen részt vett. Vetőmagforgatagnak neveztük el az eseményt, amely során végigvezettük a gyerekeket a mag útján – a vetéstől egészen az aratásig, sőt, a kereskedelmi forgalomba kerülésig. A nap során a közös játékok, az aszfaltrajzolás, a traktorozás és a pizzázás is elnyerte a gyerekek tetszését.

Milyen családbarát intézkedés megléte a legfontosabb az ön számára?

– A legfontosabb a számomra, hogy az év minden napján nyitottak vagyunk a gyerekekre. Senkinek nem kell rettegnie betegség esetén, indokolt esetben bármelyik munkatársunk otthon maradhat ápolni a gyermekét, és ha jobban van, be is hozhatja. Büszkén mondhatom, hogy a mi családunkban, illetve a mi munkahelyünkön nem csak a gyerekek járnak be a céghez, de már az unokák is.

A családbarát szemlélettel összefüggésben milyen tanácsokkal látna el más döntéshozókat, ha családbarát fejlesztésekben gondolkodnak?

– Tapasztalatunk szerint abszolút érdemes családbarát fejlesztésekben gondolkozni, mert fokozza az összetartozás érzését, illetve a munkavállalói hozzáállás is előnyére változik. A családja mindenki számára kiemelt jelentőségű. Ha azt érzik a munkatársak, hogy nem csak ők fontosak a munkáltató számára, de a családjuk is, az rendkívül pozitív érzéseket generál, kölcsönös bizalmat épít. Mivel ennyire kiemelt nálunk a családbarát szemlélet, szinte meg sem kell hirdetnünk az állásokat, jönnek az önéletrajzok. Olyankor is, amikor nincs is szabad helyünk.

Ön személy szerint mennyire találja meg az egyensúlyt a hétköznapok során a munka és a magánélet között?

– A második lányunk kilenchetes korában már visszatértem a munkába. Ebbe a világba született bele, viszem magammal az irodába, és mindegyik kollégámmal szívesen eljátszik. Ha nem lenne, hiányozna a mindennapi munka, így pedig az egyensúlyt is könnyebb megtalálnom. Szerencsére azért van segítségem, ha a beosztás indokolja, és mindkét oldalról sűrűn beszállnak a nagyszülők is. Korábban többet zenéltem a gyerekeknek, mostanában viszont már nehezebben maradnak egy helyben, szaladni kell utánuk. Emellett, ha az időm engedi, egy kisebb kirándulás, az olvasás és az írás is feltölt.

Van-e olyan intézkedés, amelyet feltétlenül be szeretne vezetni „házon belül”?

– Legalább két éve tervezek egy egészségnapot, ennek mindenképpen szeretnék helyet szorítani az eseménynaptárunkban. Szűrések, bemutatók, előadások, játékok, közös sportolás – ez lesz a következő nagy projektünk.

Ha lehetne három ötlete, javaslata, amelyek megvalósításához mindent megkapna, mik lennének azok?

– Ha tovább növekszünk, akkor megcélozhatjuk a céges bölcsődét és óvodát, illetve régóta szeretnék egy szabadtéri játszóteret is. Tovább erősíteném a CSR-tevékenységünket a társadalmi felelősségvállalás jegyében és egy nyári tábort is szívesen szerveznék a munkatársak gyermekeinek.