Cél, hogy megszerettessék a biciklizést

A szövetség a jövőben cikkekkel, videókkal, útvonalajánlásokkal segíti majd a szülőket azért, hogy megszerettessék a gyermekekkel a bringázást és minél többen, egyre jobb családi kerékpártúrákat szervezhessenek.

Sokat segíthetnek a szülők

A szervezet összeállított egy kérdőívet, amelyben egyebek mellett arra kíváncsi, mi kellene ahhoz, hogy a család sűrűbben kerékpározzon. Választ várnak arra is, hogy ki szervezi a kerékpártúrákat, illetve mennyire meghatározó szempont, hogy az útvonalon legyen például fagyizó, esetleg szabadtéri edzőpark. Kérdés az is, hogy írott vagy videó formában lenne hasznosabb az útvonal ismertető.

Anonim és csak nyolc perc

A kérdőív a kisgyerekes családokhoz szól, kitöltése átlagosan 8 percet vesz igénybe. A felmérésben való részvétel önkéntes és anonim, a válaszok alapján nem azonosítható be a kitöltő. Aki szeretné kitölteni a kérdőívet, a https://forms.gle/CRR2xUvMWMjmjheD8 oldalon teheti ezt meg.

Csak pozitív hatása van

Benyó Balázs, a szervezet elnöke a csalad.hu-nak korábban megerősítette: van létjogosultsága a kerékpározásnak az otthon maradással szemben, hiszen jelentős pozitív hatásai vannak a fizikai és mentális egészségre és az immunrendszer optimális működésére.

(fotó: Shutterstock)