A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, illetve szolgáltatóhely kategóriában. A tanúsításra Magyarország egész területéről jelentkezhetnek a verseny- és közszférából mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok, valamint a nonprofit szektorból civil szervezetek, egyházi és közintézmények.  

A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.  

Cikksorozatunkban tíz kérdést teszünk fel Családbarát Hely tanúsító védjeggyel elismert vállalkozások, szervezetek vezetőinek. Válaszaikból olyan megvalósított ötleteket, fejlesztéseket, jó gyakorlatokat ismerhetünk meg, amelyekre példaként is tekinthetünk.  

A Magyar Nemzeti Bank elsődleges célja a monetáris politika megvalósítása, az árstabilitás elérése és fenntartása. A szervezet Humánerőforrás-menedzsment igazgatóságának vezetője, Sándor Márk István kilenc éve dolgozik az MNB kötelékében, három éve ő a terület igazgatója. Három nagykorú gyermek, egy fiú és két lány büszke édesapja.

Mi motiválta akkor, amikor ezt a pályát választotta? Szerepet játszott ebben példakép vagy megerősítő, támogató háttér?

– Amikor pályát választottam, a HR hazánkban még felfutóban lévő terület volt. Édesapám jogász és közgazdász, édesanyám orvosi szakkönyvtáros volt, mindketten támogatták a továbbtanulásomat. A müncheni Ludwig-Maximilian Egyetemen végeztem, ahol két dolog vonzott igazán: szerettem emberekkel foglalkozni, illetve érdekeltek a rendszerek. Ha csak az előbbi foglalkoztat, lehettem volna pszichológus, ha csak az utóbbi, akkor közgazdász. A HR viszont a kettő határán mozog, a humánerőforrás-menedzsmentben benne van az emberi érték és az energia is. Azzal szerettem volna foglalkozni, hogyan lesz az egyéni teljesítményekből összteljesítmény. E kettő kapcsolata számomra mindig roppant érdekes és kihívásokkal kecsegtető terület volt.

Melyik, vezetőként hozott döntésére a legbüszkébb? 

– Az a tapasztalatom, hogy nincsen előre megírt megoldás a döntésekre, minden helyzet teljesen más. Néha egy mediáció ugyanakkora büszkeséggel tölt el, mint egy stratégiai döntés. Sok apró momentumra vagyok büszke. Ezek közül kiemelem, azt a javaslatot, amelynek hatására az MNB igazgatósága két évvel ezelőtt úgy döntött, hogy létrehozza az MNB munkahelyi bölcsődéjét.

Milyen jó gyakorlatokat tapasztalt a munkahelyén kívül, amelyeket aztán be tudott építeni a szervezet életébe?

– Nagyon örülök, hogy mi is be tudtuk vezetni munkavállalóink gyermekei számára a nyári táborok támogatását, illetve a nyári alternatív napközbeni gyermekfelügyeletet. Ez utóbbi nem anyagi kérdés, ár-érték arányban nem komoly kiadás, inkább szervezési oldalról igényel több ráfordítást. Rendszeresen beszámolunk a gólyahírekről, hogy a munkatársak is osztozhassanak a családok bővülésének örömében. A napi hírekből, a szakmai fórumokról, a személyes beszélgetésekből és a magánéletből is sok ötletet lehet meríteni. Ha valamit megfelelő hozzáállással és attitűddel megoldhatunk, akkor mindenképpen érdemes beépíteni a szervezet életébe.

Családbarát szempontból miben egyedi az önök szervezete?

– A Magyar Nemzeti Bank leginkább abban egyedi, hogy egy olyan sokrétű és a magyar munkaerőpiacon szinte egyedülállónak számító családbarát támogatási rendszert tudott kialakítani, amely révén az egész életükön át tudjuk segíteni munkavállalóinkat. Az volt a célunk, hogy konkrét élethelyzetekben segítsünk – a házasságkötéstől a gyermekvállaláson át a gyermekek iskolai tanulmányainak befejezéséig. Sőt, még azon is túl!

Mi a munkahelyéhez kötődő legszebb emléke?

– A kollégáim mellett a kihívások, a megoldások és a változatosság édesítik meg a mindennapokat. Az elmúlt kilenc év élményei nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy jó legyen együtt dolgozni ebben a közösségben. Kifejezetten büszke vagyok a csapatunkra! Az a legszebb emlékem, hogy ennek évek óta én is a tagja lehetek.

Milyen családbarát intézkedés megléte a legfontosabb az ön számára?

– A legnagyobb idei családbarát intézkedésünk, hogy hosszas előkészületek után két csoportszobával megnyitottuk a munkahelyi bölcsődénket. Örömmel tölt el, hogy mindenféle előzetes vállalati gyakorlat nélkül létre tudtuk hozni ezt a szociális intézményt. Büszke vagyok az elvégzett munkára, arra, ahogyan megálmodtuk, megterveztük, előkészítettük, majd megvalósítottuk és ezzel sok kollégánknak tudtunk segítséget nyújtani.

A családbarát szemlélettel összefüggésben milyen tanácsokkal látna el más döntéshozókat, ha családbarát fejlesztésekben gondolkodnak?

– Azt gondolom, bármely lépés jobb, mint a semmi. A lehetőségekhez mérten már az apró lépések is nagy segítséget jelenthetnek a munkavállalóknak. A kommunikációt tartom a kulcsnak, beszélgetni kell a kollégákkal, hogy kiderüljön, milyen problémák jelentik számukra a legnagyobb kihívásokat a hétköznapokban. Érdemes beszélni más munkáltatók, vállalatok vezetőivel, mert hasznos ötleteket, inspirációkat kaphatunk. Járjunk nyitott szemmel, figyeljünk a munkavállalókra és reagáljunk az igényekre! Ha tudjuk, mit szeretnének a munkatársaink, könnyebb a dolgunk, mintha nekünk kellene kitalálnunk.

Ön személy szerint mennyire találja meg az egyensúlyt a hétköznapok során a munka és a magánélet között?

– Hullámzó. Vannak időszakok, amikor nehezebben megy, máskor meg könnyebb a helyzet. Ami biztos, hogy aki magasabb pozícióban dolgozik, annak ezt óhatatlanul meg kell tanulnia. Fontos olyan szabadidős tevékenységeket beépíteni a napi rutinba, amelyek kizökkentenek, kikapcsolnak a munkahelyi gondolatokból, én például futni járok. Emellett a családi háttér szerepét is ki kell emelnem, mert tulajdonképpen nélküle nincs is értelme dolgozni. A családunkért csináljuk végig a mindennapokat.

Van-e olyan intézkedés, amelyet feltétlenül be szeretne vezetni „házon belül”?

– Számtalan különböző lehetőséget vizsgálunk párhuzamosan, és előkészítés alatt áll jó pár javaslatunk, amelyekről majd a menedzsment dönt. Ezekről egyelőre nem beszélnék. Ami a folyamatban lévő legkomolyabb fejlesztésünk, az az MNB felújítás alatt álló, Szabadság téri épületében kialakításra kerülő újabb bölcsődénk.

Ha lehetne három ötlete, javaslata, amelyek megvalósításához mindent megkapna, mik lennének azok?

– A másoknak szánt javaslataim elsősorban a hozzáállásbeli kérdésekre vonatkoznak. Fontos, hogy a döntéshozók szem előtt tartsák a megvalósított fejlesztésekkel kapcsolatban: mindig a fenntarthatóság jegyében történjenek, biztosított legyen a tudásmegosztás és mindezek mellett a szervezet értékei, víziói is beépíthetőek legyenek az elképzeléseikbe.