A szervezet arra ösztönzi a szülőket, hogy a már felnőtt korba lépett gyermekeikkel közösen menjenek vért adni, hogy a jó példát adját át nekik is. 

Az Országos Vérellátó Szolgálat a részlegesen feloldott karantén idején, a gyermeknap árnyékában a fiatalokhoz fordul a szüleiken keresztül. A "Hozd el őt is!" szlogennel arra ösztönöz minden szülőt, hogy a már felnőttkorba lépett gyermekeikkel együtt éljenek a segítségnyújtás ezen formájával, és önkéntes véradásukkal járuljanak hozzá a vérkészítményre szoruló betegek gyógyulásához.

A szülői lét nem más, mint élet-igenlő példamutatás a gyermekeinknek. Talán ez az egyik legértékesebb ajándék, amit nekik adhatunk – fogalmazott a szervezet közleményében. Az Országos Vérellátó Szolgálat is példamutatásra buzdítja a szülőket, ezért is fordult hozzájuk felhívásával.

Természetesen azokat a szülőket is véradásra bátorítja, akiknek gyermeke még nem lépett „véradói” korba, hiszen minél korábban találkozik valaki a véradással, annál természetesebbé válik számára, és miután betölti a 18. életévét annál nagyobb eséllyel válik a véradás a mindennapjai részévé.

"Legyünk példák, gyermekeink számára! Erre ők is emlékezni fognak!" – zárul az Országos Vérellátó Szolgálat felhívása.

(fotó: Shutterstock)