A visszajelzések alapján fokozott az igény ezekre a képzésekre, így a kórház három újabb hiánypótló online tanfolyamot hoz létre, melyek a meddőség kivizsgálásával és kezelésével, a gyermekágyi depresszió problémájával, valamint a fejlődési zavarok időben történő felismerésével foglalkoznak majd. A tanfolyam világviszonylatban is egyedülálló: az egyetlen ingyenes, online elérhető szülésfelkészítő tanfolyam, amely átfogóan nyújt segítséget a várandósoknak és leendő édesapáknak.

"A világjárvány alatti időszak rámutatott: hatalmas igény mutatkozik arra, hogy a polgárok hiteles, szakmailag megalapozott információkhoz jussanak felmerülő egészségügyi kérdéseikkel, problémáikkal kapcsolatban. Az ellátási területünkön élők körében három további témát találtunk, melyek a szülésfelkészítő tanfolyamunkhoz hasonló érdeklődésre tarthatnak számot. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy ezekben a témakörökben is hiánypótló, magas színvonalú betegedukációs tananyagokkal segítsük az érdeklődőket." - mondta Sebők-Tóth Kata, a Szent János Kórház PR menedzsere.

A tanfolyam az alábbi linken érhető el: https://szulesfelkeszito.webuni.hu/

A szülésfelkészítő tanfolyam tanulói az intézmény szülésznőin és csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó, gyógytornász, szülész-nőgyógyász-, gyermeksebész és neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg. A készítők arról is gondoskodtak, hogy életük legnagyobb kalandjára mentálisan is felkészülhessenek a gyermeket váró családok.

(illusztráció: Shutterstock)