Gyerekünknek

1. Könyveink a szivárvány színeiben – Vonjuk be lurkónkat a könyvek színsorrendbe rendezgetésébe! Kreatív móka, teljesen kikapcsol és dekorációs elemnek sem utolsó.

2. Régi társasok felkutatása – Ki nevet a végén? Kérdezz felelek? Elő az ezer éve padláson porosodó játékokkal, és üljön össze a család!

3. Szortírozás jótékonykodva – Itt az idő kiselejtezni a már nem használt játékokat és ruhákat. Hogy könnyebb legyen a búcsúzás, készítsünk belőlük egy kis ajándékcsomagot rászoruló gyerekeknek, amibe egy rajzot vagy levelet is elrejthet a gyerkőc.

4. Bútorok új köntösben – Fessünk, dekoráljunk gyerekbútorokat közösen! Itt a tavasz, így akár egy teljesen új dizájnt is kaphat a gyerekszoba.

5. Kisállat örökbefogadása – Már régóta könyörög csemeténk egy cicáért, kutyáért? Most van elegendő idő az összeszokásra, nevelgetésre és a bezártság okozta feszültség oldásában is segíthet az új házikedvenc.

6. Közös koreográfia betanulása – Mit szólnátok egy anya-lánya VS. apa-fia táncpárbajhoz?

7. Virágpréselés – Gyűjtsünk tavaszi virágokat és tegyük őket könyvek lapjai közé. Néhány nap múlva megcsodálhatjuk a szirmok átalakulását.

8. Fogócska a kertben, bújócska a lakásban, barkochba esténként – Léteznek még a jó öreg gyermeki élmények, amiken mi is felnőttünk. Idézzük fel őket!

9. Puzzle – kerüljenek elő a giga méretű puzzle darabok és rakjunk ki közösen egy képet! Később bekeretezve tökéletes dekor válhat belőle.

10. Online játékvilág – bábszínház, meseolvasás, táncos, dalos produkciók sokasága ingyen elérhető az interneten. Öröm az ürömben: a digitális tér most még inkább kinyílt előttünk!

Kamaszunknak

1. Sminkkirálynő – Új sminktechnikák elsajátítására most van tengernyi idő. A Youtube-ra feltöltött "Így készítsd" videók tárháza pedig kimeríthetetlen.

2. Mini manikűr stúdió – Drogériában kapható géllak, UV lámpa és egyéb "körmös" eszközök is, amikkel most bátran kísérletezhetnek a lányok.

3. Közös edzés online a haverokkal – Könnyebben ráveszik magukat a sportra, ha közösen csinálhatják a barátaikkal.

4. Régi kedvenc könyvek újraolvasása – Hadd repüljenek vissza Harry Potter és Frodó varázslatos világába!

5. Karantén lejátszási lista – Karantén party című Spotify lista a legjobb slágerekkel? Könnyebben átvészelhetik ezt az időszakot, ha egy jó zene is besegít.

6. Online videójáték a barátokkal – Nagyon menő most a Minecraft, amit lehet közösen is játszani. Ha már úgysem tudjuk őket lebeszélni a videójátékokról, legalább kössék össze egy "csapatépítővel"!

7. Új betűtípusok elsajátítása – Új, izgalmas hobbi lehet a kaligráfia. Több gyakorlósablont is találni a neten, amivel vonalról vonalra gyakorolhatja be művészlelkű tinink a legszebb betűtípusokat.

8. Bakancslista karantén utánra – Mik azok a dolgok, amikre már nagyon vágyik? Írja le, mert így még izgalmasabb lesz a várakozás és a nagy nap, amikor végre megvalósíthatja őket!

9. Naplóírás – Írjon korona-naplót! Évek múltán nagyon tanulságos lesz visszaolvasni, hogy min ment keresztül és hogyan vette az akadályokat.

10. Közösségi média effektek – Pihenésre fel, és elő a vicces Snapchat, Instagram és Messenger filterekkel! A humort ne engedjük veszni hagyni.

Magunknak

1. Házi péksüteményekA konyhában való tüsténkedésre talán még sosem volt ennyi időnk, mint most. Nem baj, ha elrontjuk, majd holnap jobban sikerül!

2. Rég nem látott filmek felkutatása online – Vannak olyan klasszikusok, amelyeket anno csak a videótékából tudtunk kikölcsönözni. Keressük meg örök kedvenceinket a neten!

3. Felnőtt színező – Ha megoldható a nyomtatás papíron, ha nem, online egy táblagép segítségével is színezhetünk. Igazi stresszoldó kikapcsolódás.

4. Hygge, a skandináv életérzés – emeljük profi szintre az otthoni bekuckózást illatgyertyával, halk zenével és egy bögre meleg kávéval. Esős napokra tökéletes.

5. Isteni gyümölcs- és zöldséglevek reggelire – Vajon a cékla és az alma mennyire passzol össze? Végre kedvünkre kísérletezgethetünk a lédús gyümölcsök és ropogós zöldségek egyvelegével!

6. Rendezzük át a lakást – Lehet, hogy eddig nem volt elegendő idő a bútorok átrendezésére, használjuk ki hát a lehetőséget! A lakást nem tudjuk lecserélni, de a berendezésen újíthatunk, így már nem lesz annyira monoton a hangulat.

7. Új szépségrutin elsajátítása – Ez is egy olyan pepecselős tevékenység, amire a hétköznapok rohanásában nem jut kapacitás. Kényeztessük kicsit a testünket egy meleg fürdővel, új kenceficék kipróbálásával, hajápolással.

8. Közös zenehallgatás a kedvesünkkel – Utazzunk vissza az időben, amikor a szerelmesek feltettek egy bakelitet és egy pohár rozéval a kezükben hallgatták az andalító muzsikát.

9. Táncoljunk önfeledtenEbből kanyarodik ki a közös tánc is, amire szórakozóhelyen most nincs lehetőség, a nappalink viszont mindig a rendelkezésünkre áll.

10. Frissítsük fel tudásunkat – Vegyük elő régen használt tankönyveinket és csalogassuk elő a berozsdásodott nyelv- vagy hangszertudásunkat, amire anno annyira büszkék voltunk, vagy tanuljunk új dolgokat.