Az előttünk álló heteket eltölthetjük magunkba roskadva, siránkozva és bosszankodva, vagy úgy is, hogy tanulunk valami újat, amit hasznosítva akár karriert is válthatunk a karantén után! Persze nem feltétlenül csak szakmát lehet online tanulni, könnyedebb „képzésekből” sincs hiány.

Online marketing

Az elméleti alapoktól egészen a gyakorlati ismeretekig mindent megtanulhatunk a kanapénk kényelméből. Az elméleti órák on-demand elérhetőek, így akkor töltjük le őket, amikor épp kedvünk vagy időnk engedi. A tanfolyam 3 hónapig tart, és óriási előnye, hogy utána elhelyezkedni is segítenek nekünk, akár home office-ban, részmunkaidőben is.

Webdesign

Ki gondolta volna, hogy a vírus miatt bizonyos szakmák ellehetetlenülnek, miközben az online végezhetőek értéke ilyen mértékben megnő! Ilyen a webdesign is, amit most szintén könnyedén, a négy fal között is elsajátíthatunk, hogy aztán néhány hónap múlva egy új szakmában, bárhonnan, akár szabadúszóként dolgozhassunk.

Programozás

Nem igaz, hogy a programozáshoz különleges képességek kellenének, sőt: életkortól és nemtől függetlenül is bárki elsajátíthatja ezt a jövőben garantáltan nélkülözhetetlen tudást. A Codecool, a Becube, vagy a CodeBerry is online kínálja a tanfolyamait.

Idegen nyelv

Az E-Egyetemen megtanulhatunk olaszul, franciául, angolul és németül a karantén idején – teljesen ingyen. Sokak kedvence a Duolingo is, ahol szórakozva tanulhatunk nyelveket páratlanul hatékonyan, mi több, szintén ingyen és bérmentve.

Gépírás

Ha nem tudunk tíz ujjal vakon, gyorsan gépelni, akkor itt az idő, hogy kiképezzük magunkat! A Manonet-en ingyenesen elérhetünk egy olyan magyar fejlesztésű programot, ami remekül felépített leckéken át, gyakorlati tanácsokkal, diktálással segít elsajátítani ezt a rendkívül hasznos tudást.

Fotózás

Tanuljunk meg mindent a fotózási alapoktól a photoshop használatán át a saját vállalkozás elindításáig! Tamás Welczenbach Youtube csatornáján minderre ingyen van lehetőségünk.

Lakberendezés

Kedvtelésből, de akár karrierváltás céljából is elsajátíthatjuk a lakberendezés csínját-bínját. Ráadásul már csak 2020-ban van esélyünk erre OKJ-s kereteken belül. Itt és itt is elkezdhetjük a tanulást akár még ma!

Képzések angol nyelven

Ha beszélünk angolul, a lehetőségeink szinte határtalanok. A Masterclass oldalán a tévés szakmákon, a színészeten, íráson és fotózáson át a divatig bármiben profi szintre emelhetjük a tudásunkat. Hasonlóan nagy a választék az Udemy, a Coursera és a Skillshare platformján is, ez utóbbi ráadásul 2 hónapig ingyenes is.

Élmény Ének

Mindig is szerettünk énekelni, de sosem foglalkoztunk vele komolyabban? Akkor Molnár Emese énekesnő, a JaMese zenekar tagja Facebook csoportjához csatlakozva most profi segítséggel fejleszthetjük magunkat, és megtapasztalhatjuk a közösségben éneklés felszabadító, boldogító erejét.

Kreatív Pihenő

Ingyenes online alkotótábor minden nap Csorba Anitával! Délután 2-től kicsiknek, 3-tól pedig nagyoknak tart olyan inspiráló kézműves foglalkozásokat, amikhez nem kellenek különleges eszközök vagy kellékek, mindent megtalálunk az otthonunkban. Alkotásra fel!

(fotó: Shutterstock)