CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #nyugdíj
Tízezrek már használták is a rezsiutalványokat
Tízezrek már használták is a rezsiutalványokat
2019. szept. 17. 7:00
Nem sokan teszik félre a szeptemberben érkező háromszor háromezer forintot érő, gáz- és áramszámla kifizetésére felhasználható utalványokat. A Magyar Nemzetet úgy tájékoztatta a posta, hogy a múlt péntek óta minden nap tízezres nagyságrendben fogadnak be rezsiutalványt. A kézbesítés az ütemtervnek megfelelően halad.
Ramona Petraviča: „Kölcsönös tisztelet és elfogadás kell a generációk részéről”
Ramona Petraviča: „Kölcsönös tisztelet és elfogadás kell a generációk részéről”
2019. szept. 5. 15:08
Szeretnénk javítani a demográfiai helyzetünkön, hiszen a születések száma nálunk is csökken, ezért reformokat vezetünk be a családtámogatásunk rendszerében. Eközben oda kell figyelnünk más országok lépéseire is, hogy lássuk, mi hoz eredményt – mondta Ramona Petravičalett népjóléti miniszter.
Érkeznek a rezsiutalványok
Érkeznek a rezsiutalványok
2019. szept. 2. 15:18
Megkezdődött a rezsiutalványok postai kézbesítése a nyugdíjasoknak hétfőn, szeptember 30-áig mintegy 2,6 millióan kapnak személyenként 9 ezer forint összegben gáz- és villanyszámla kifizetésére fordítható utalványt.
Mindent a rezsiutalványokról
Mindent a rezsiutalványokról
2019. aug. 29. 9:16
Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas, amelyet a földgáz- és villamosenergia számlák kifizetéséhez lehet felhasználni. Hogyan kapják meg a nyugdíjasok, és hogyan lehet felhasználni azokat? A legfontosabb tudnivalók.
Nagyszülői GYED bevezetése
Nagyszülői GYED bevezetése
2019. aug. 5. 9:34
2020. január 1-jétől azok a nagyszülők, akik még nem mentek nyugdíjba, igényelhetik a GYED-et (gyermekgondozási díj), ha a dolgozó szülő(k) helyett vállalják, hogy az unokákat ők gondozzák, nevelik. A GYED-en lévő nagyszülő csak otthonról folytathat keresőtevékenységet. A nagyszülői GYED beleszámít a szolgálati időbe, egyszerre csak az egyik nagyszülő veheti igénybe, de akár több unoka után is felvehető a juttatás.