- Idén ismét lehetőségünk van arra, hogy a megszokott nyugdíjkorrekció mellett nyugdíjprémiumot is adjunk az időseknek. Erre azért van lehetőség, mert a gazdaság mind jobban teljesít, ami a magyar emberek növekvő teljesítményének köszönhető – fogalmazott a miniszter. Novák Katalin az Idősek világnapján közzétett videóüzenetében felidézte, hogy a gazdasági teljesítmény növekedésének köszönhetően már negyedszerre tudnak nyugdíjprémiumot fizetni az időseknek.

- Idén a jelentős gazdasági növekedésnek köszönhetően minden eddiginél magasabb nyugdíjprémiumra számíthatnak mindazok, akik nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy a nyugdíjprémium mértéke 80 ezer forint lesz.

Novák Katalin kitért arra is, hogy a kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium mellett, jövőre folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is.

- Jövőre minimum kétheti 13. havi nyugdíjat fogunk tudni adni, de ha a gazdasági teljesítmény ezt lehetővé teszi, akkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez az összeg még nagyobb lehessen – fogalmazott a családokért felelős miniszter.

(illusztráció: Förster Tamás)