Többen igényelhetik az Otthonteremtési támogatásokat - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Többen igényelhetik az Otthonteremtési támogatásokat

csalad.hu
2021. ápr. 17. 6:42
Otthonteremtési Program

Egyszerűbb feltételek mellett, még többen igényelhetik a január 1-jén bevezetett Otthonteremtési és Otthonfelújítási támogatásokat - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-bejegyzésében.

Bővült az Otthonfelújítási támogatás igénylésénél elszámolható felújítások köre. Ide tartozik például a szellőztető rendszer beépítése és a szennyvíz tisztító ülepítő medence létesítése.

Azok, akik hivatásukból fakadóan a munkáltatójuk által biztosított szolgálati ingatlanban élnek, a saját tulajdonú otthonuk felújítására kérhetik az Otthonfelújítási támogatást anélkül, hogy korábban egy évet ott laktak volna.

A Nemzeti Mintaterv Katalógusból letölthető családi házak tervdokumentációinak adaptációs költségei is elszámolhatók a CSOK-ból (pl. telekre igazítás, engedélyeztetés).

Az Otthonfelújítási kölcsön felvételénél a kölcsönt igénylő olyan közeli hozzátartozót is bevonhat adóstársként, aki nem tartozik a támogatotti körbe (pl. szülő, nagyszülő, testvér, továbbá az élettársat is).

A 2020-ban megkezdett építkezésekre vonatkozó adó-visszatérítési támogatás kapcsán átmeneti kedvezmények vehetők igénybe.

(illusztráció: Shutterstock)