Már javában tart a nyári vakáció, és a szülőknek nem kis fejtörést okoz, hogyan érjék el a gyermekeknél, hogy a digitális eszközök ne telepedjenek rá a szünidei mindennapokra. Mivel a vakáció alatt nagyobb a kísértés - hiszen véget ért a tanév, a szülők pedig elfoglaltak - ezért csökkenhet gyermekek felé a személyes kontroll.

A tudatos internethasználathoz elismert szakembertől kapnak segítséget a szülők egy, már kipróbált, és valóban működő családi digitális szabályrendszer kialakításához. Mert számtalan veszélyt rejt és súlyos károkat okozhat - alvászavar, negatív énkép, testképzavar, érdeklődési körök beszűkülése, a mozgáshiányból adódó elhízás, teljesítményromlás - a gyermekek fejlődésében a túlzott internet használat a digitális térben.

Hiszen a túl sok képernyő előtt töltött idő káros hatásai az alábbiak lehetnek: alvászavar, negatív énkép és testképzavar, egyéb tevékenységek (pl. A közösségi média túlhasználatából eredő testképzavar miatt pedig folyamatossá válhat a diéta és harc a „megfelelő testsúly” elérése érdekében. A szélsőségesen magas monitoridő hangulati- és figyelemzavarokat is okozhat. A beszélgetés erre a problémákra kínál megoldást.

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) szívén viseli a gyermekek „jóllétét”, ezért "Tiltás helyett élhető szabályok az online-offline egyensúlyért a vakációban" címmel, Hal Melinda klinikai szakpszichológus, az MCC Tanuláskutató Intézet vezető kutatójának bevonásával egy hiánypotló beszélgetést kezdeményez a témához kapcsolódóan sílusosan az online térben. A beszélgetést Király Nóra, a FICSAK alapítója, 5 gyermekes édesanya vezeti.