Magyarországon elsőként a kardiológiai intézetben lesz lehetőség arra, hogy a látogatási tilalom alatt is megérintsék egymást az ott gyógyulók és hozzátartozóik.

A „Szívünk kamrája" egy olyan innovatív kivitelezés, amelynek lényege, hogy egy két bejárattal rendelkező teremben plexi falakkal leválasztott kis szobában a hozzátartozók úgy tudnak a szívbeteg gyermekekkel és felnőttekkel találkozni, hogy közben nem szegik meg a látogatási tilalmat – közölte az intézmény.

Betegsimogató szoba

A látogatók tulajdonképpen nem lépnek be az épületbe, ugyanis a kórház Fehér Holló utcai bejáratánál található két üvegajtó közötti zsilipes részt alakították át betegsimogató szobává. A benn fekvő páciensek egy másik ajtón lépnek majd be a „Szívünk kamrájába", amelyben egy kerek ablaknak köszönhetően egyszer használatos, vállig érő műanyag kesztyűt viselve meg is érinthetik egymást.

Az emberi érintés teremtő és életben tartó szükségletünk, olyan, akár a lélegzetvétel. Az érintésnek gyógyító és életet meghosszabbító hatása is van, ezért december 5. és január 5. között minden nap 12.00 és 16.00 óra között fél órás beosztásban lehetővé tesszük a nálunk gyógyulóknak a találkozást és az érintést – tudatta az intézmény.

(Forrás és fotó: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, Balogh Zoltán/MTI)