Meghosszabbították a járványügyi készültséget - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Meghosszabbították a járványügyi készültséget

EMMI
2021. dec. 16. 9:35
Családban élni jó

A kormány a járvány elleni sikeres védekezés érdekében újabb fél évre, 2022. június 18-ig meghosszabbította a járványügyi készültséget, amely különösen az egészségügyi intézmények, kórházak összehangolt védekezésnek irányítását segíti - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tárca indoklásként közölte: a járványügyi készültség meghosszabbítására szükség van, hiszen a koronavírus-járvány továbbra is világszerte, Európában és Magyarországon is zajlik, a fertőzöttek száma jelenleg is magas és hazánkban is megjelent az omikron vírusvariáns.

A kormány és az Operatív Törzs figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és amennyiben szükséges a járványügyi készültség alatt a védekezés érdekében újabb intézkedéseket hoz. A veszélyhelyzet alatt a kormány gyorsabban tud dönteni, és gyorsan tud hozni lakosságot védő intézkedéseket - részletezte az EMMI.

Hangsúlyozták: az egészségügyi védekezés legfontosabb eszköze immár az oltás. Az oltás életet ment, segíti a járvány terjedésének megfékezését, valamint az egészségügy tehermentesítését.

Továbbra is fontos, hogy az oltatlanok mielőbb vegyék fel az oltást, hiszen a legerősebb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen. Emellett a korábban oltottakat is kérjük a megerősítő harmadik oltás felvételére. December 15-én megkezdődött az 5-11 évesek gyermekek oltása is, a szülők számára folyamatosan nyitva van a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap - zárul a tárca közleménye.

(illusztráció: Varga György/MTI)