Óriási az érdeklődés az otthonfelújítási támogatás iránt - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Óriási az érdeklődés az otthonfelújítási támogatás iránt

MTI
2021. febr. 13. 9:40
Otthonteremtési Program

Rengetegen érdeklődnek az otthonfelújítási támogatás iránt, amelyet a kormány a gazdasági újraindítási akcióterv részeként indított el januárban – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán, ahol a közzétett videójában az igénybevétel feltételeit is összefoglalta.

Novák Katalin a Facebook videójában emlékeztetett, hogy a kormány a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti. A lehetőség legalább 2022. december 31-ig rendelkezésre áll. Akik nem tudják előre megfinanszírozni a felújítási költségeket, maximum hatmillió forintos felújítási kölcsönt vehetnek fel, amit a bankfiókokban lehet igényelni.

A miniszter az otthonfelújítási támogatás feltételei között említette, hogy az igényléshez legalább egy év biztosítotti jogviszony szükséges. Házaspárok, élettársak esetén elég, ha az egyiküknek megvan ez a jogviszony, és a felsőoktatási jogviszonyt is elfogadják. Az igénylőnek továbbá nem lehet köztartozása – fűzte hozzá.

A támogatás felerészben finanszírozhatja a munkadíjat és fele részben az anyagköltséget. Ezekről a számlákat gyűjteni kell, majd elektronikusan, személyesen vagy postai úton be kell nyújtani őket a Magyar Államkincstárnak – magyarázta Novák Katalin.

(fotó: Shutterstock)