– Az online szülésfelkészítő tanfolyam Magyarországon egyedülálló – emelte ki Dr. Takács Péter, az intézmény főigazgatója. – A járvány sajnos a jelenléti képzéseket ellehetetlenítette, viszont megmutatta azt is, hogy mekkora igény van arra, hogy valamilyen használható és hiteles ismeretanyagra tegyenek szert a kismamák – fogalmazott a Szent János Kórház főigazgatója.

A látogatáson elhangzott, hogy az online tanfolyam teljesen ingyenes, és bárki számára hozzáférhető. Alapvetően az intézmény saját szülésfelkészítő előadásait szerették volna ilyen módon pótolni, de az elkészült anyag univerzális abból a szempontból, hogy minden kismamának hasznára lehet.

A János Kórház holnapján, a https://szulesfelkeszito.webuni.hu/ linken bárki beiratkozhat az online szülésfelkészítő tanfolyamra és megnézheti a szakemberek tanácsait tartalmazó videókat.

Családbarát szülészet

– Két lépcsőben történik a családbarát szülészet fejlesztése a Szent János Kórházban – ismertette Dr. Takács Péter a családokért felelős miniszter látogatásakor. Elmondta, hogy az az épületszárny, ahol most vizesblokkokkal felszerelt, nagyméretű szobákat alakítottak ki, korábban nem a betegellátást szolgálta.

– A második lépcsőben pedig a koraszülött részlegünket, a PIT-et fejlesztjük olyan adaptációs szobákkal, ahol a koraszülött babákkal együtt lehetnek az édesanyák. Ezzel párhuzamosan a tetőtérben anyaszobákat alakítunk ki – közölte a főigazgató.

Elhangzott a látogatáson az is, hogy a családi szobák valóban családi szobák, tehát az édesapa is a szobában lehet az édesanyával és az újszülött babával.