Bármi is jelenti nekünk a feltöltődést vagy a kikapcsolódást, egy biztos: ez az idő jár nekünk. Ha nem is órákról beszélünk, csak éppen egy pár perces nyugodt kávézásra van lehetőségünk, fontos, hogy ezekben a pillanatokban egy kicsit másképp álljunk önmagunkhoz, mint egyébként. Mert ha tudatosan fordítunk magunkra időt, egész más emberként térünk vissza a feladatainkhoz és a családtagjaink körébe. Mégsem egyszerű kiszakítani a napból ezeket a perceket. Nézzünk hát pár kedvcsináló példát, mi az, ami nőtársainkat leginkább feltölti!

Kávézni vagy teázni teljes nyugalomban

Mielőtt még mindenki fölkel vagy délutáni alvását alussza a kicsi, egy finom ital nyugodt környezetben elfogyasztva nagyon kikapcsoló tud lenni. Tisztulnak a gondolatok, pihen a test, és valódi csönd van körülöttünk.

Filmet nézni

A sorozatrészek vagy egy előzetesen kiválasztott nagyfilm azonnal más világba helyez bennünket, és ez olykor igen jól jön! A tv-függőséggel azért nem árt vigyázni…

Kézimunkázni

A kreativitás csodákat tud tenni a lélekkel! Érdemes elgondolkodni, mi az, amihez ügyességünk vagy kedvünk lenne, mert a sálhorgolástól a bútorfestésig, a színezéstől a szívecske-varrásig ezerféle területen kipróbálhatjuk magunkat. Külön öröm, hogy látható eredmény van minden alkotás után!

Konyhában pepecselni

Nem ebédfőzésről és vacsorakészítésről van szó! Sokan szeretnek sütit sütni, drazsét készíteni, salátákat varázsolni vagy turmixokat keverni, a lényeg, hogy kizárólag kedvtelés legyen a konyhai pepecselés!

Kényeztetni a testet…

… és persze ezzel együtt a lelket is. Egy forró, illatos fürdővel, egy ráérős arcpakolással, masszőr, fodrász vagy kozmetikus segítséggel egy kicsit kivirulunk akkor is, ha a változást csak mi érzékeljük.

Házon kívül lenni

Cél nélkül sétálni, vásárolgatni, moziba vagy múzeumba menni – pár óra elteltével sokkal szívesebben megyünk majd haza.

Mozogni, de úgy igazán

A sport az egyik legalkalmasabb tevékenység a napi stressz levezetésére. Bár időt kell rá szánni, megéri, mert nemcsak nyugalmat, de egészséget is kapunk vele.

Beszélgetni

Fontos, hogy időről időre megosszuk a gondolatainkat a számunkra fontos emberekkel. Viszont az alkalom erre nem terem magától, nekünk kell azt lehetővé tennünk, nem mindig könnyű szervezések árán. Egy biztos: megéri!

És bármit tenni, ami jól esik!

Zenét hallgatni, édességet enni, macskát simogatni, pizsamában olvasni, rejtvényt fejteni, kedvenc internetes oldalakat nézegetni, kertészkedni, fiókot századszorra is átpakolni – tessék csak tessék, mindenkinek jut énidő!

(Fotó: Shutterstock)