Nagycsaládok kapnak ajándék könyveket - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Nagycsaládok kapnak ajándék könyveket

MTI
2020. nov. 18. 12:40
Támogatások, kedvezmények

Nagycsaládoknak ajándékoz olvasnivalót két könyvkiadó. Az Orpheusz Kiadó és a Magyar Napló Kiadó összesen 21 millió forint értékben 10 ezer kiadványt ajánlott fel azért, hogy a családok a koronavírus-járvány idején se maradjanak irodalmi élmények nélkül.

Az ünnepi ajándékcsomagot NOE-tagcsaládok kapják meg még advent előtt – tudatta Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Az összeállításban főleg hazai kortárs szerzők munkái szerepelnek, de vannak köztük kortárs világirodalmi művek is. A mintegy kétezer családot mesék, szépirodalom, albumok és antológiák repítik az irodalom világába – írták az alkalomból kiadott közleményükben.

A NOE elnöke azt hangoztatta, hogy a két könyvkiadónak köszönhetően minőségi irodalmat tudnak a gyermekek és a szülők kezébe adni. A 106-féle kiadvány szerzői között említette Kányádi Sándort, Hajnal Annát és Szalay Károlyt.

Kardosné Gyurkó Katalin arról is beszélt, hogy a NOE is kiad könyveket, és most készülnek az ötödik könyvbemutatójukra. Az eddig megjelent kiadványaik között említette a nagycsaládosok meséit tartalmazó kötetet, valamint a nagycsaládossá válásról, az örökbefogadásról szólókat.

(fotó: Shutterstock)