A ChannelMum.com szerkesztője szerint nem kell betiltani az édességet, de figyelni kell arra, hogy egy kiegyensúlyozott étrend részeként csak módjával adjunk a gyermeknek.


“Ne tiltsuk be az édességet. A tiltással csak fokozzuk a gyermekekben a vágyakozást. Fontos az is, hogy okosan válasszunk, például olyan édességet, ami a lehető legrövidebb ideig érintkezik a fogakkal” - mondta Cathy Ranson.


A Huffington Post megkérdezett pár embert az utcán, ők hogyan oldják meg ezt a kihívást, illetve mit tartanának a legjobb megoldásnak - a válaszokból válogattuk ki a legérdekesebbeket.


A kisgyermekes Robin szerint nehéz kérdésről van szó, mert jól látszik, a gyermekek milyen könnyen függővé válnak a cukortól. “Jól látható, amint néha megváltozik a viselkedésük, amikor az édességre hajtanak. Persze amikor mi voltunk gyermekek, ez senkit sem érdekelt” - mondta, ugyanakkor hozzátette, fontos, hogy az ember maga is példát mutasson.


Az egy négy- és egy nyolcéves gyermek mamájaként ezeket a harcokat megvívó Kerry kicsit keményebben közelíti meg a kérdést. Ő a nagyobbiknak ötéves koráig egyáltalán nem adott édességet (helyette mazsolát kapott), ezt a kisebbiknél már nehezebb megoldani, hiszen látja a nagyobbat.


“A válaszom egyszerű: nem, nem kaphatsz. Ilyen egyszerű, végtére is azért szülő az ember” – mesélte, mi történik akkor, ha a gyermek túl sokat nyaggatja.


Más véleményen van az egygyermekes Joaquim, aki szerint a szülőknek túl gyakran próbálják megmondani, mi a jó és mi nem, mit adjanak enni a gyermeküknek és mit ne.


“Szerintem módjával minden mehet. Én napi egy alkalomra korlátoztam az édességfogyasztást és persze a mennyiség is meg van mondva” - ismertette a módszerét.


Olyan is van, aki édesség helyett inkább gyümölcsöt ad, de a legjobb tanáccsal alighanem az a nagymama szolgált, aki két felnőtt gyermek és három unoka után annyit mondott: nem kell édességet venni és akkor nem lesz otthon.