Az ötletpályázat tárgya olyan épületek funkciósémájának és koncepciójának megtervezése 2 kategóriában, amelyek alkalmasak arra, hogy kiindulási alapként szolgáljanak a bölcsődei beruházásokat megrendelő szervezetek és intézmények számára.

December 15-ig olyan alkotóközösségek pályamunkáit várják, amelynek tagja legalább egy tervezői jogosultsággal rendelkező építész is. A pályázati anyagból készülő kiadvány egyedi, modern megoldásokat kínáló bölcsődék létrehozását segíti, amelyek támogatják a gondozói-nevelői tevékenységet, elősegítik a gyermekek fejlődését és teljes mértékben kiszolgálják a kisgyermekek és szüleik igényeit. A nyertes pályamunkák mintaként szolgálnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), valamint hazai és Uniós pályázatok keretében épülő bölcsődék megtervezéséhez.

Kovácsné Bárány Ildikó bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos szerint a kisgyermekek 3 éves kor alatt szerzett tapasztalatai egész későbbi életükre hatással vannak. Ezen korcsoport szakszerű ellátása, foglalkoztatása kiemelten fontos feladat. Fontos, hogy a kisgyermekek korszerű, biztonságos, igényesen kivitelezett környezetben tölthessék mindennapjaikat.

A pályázat a Lechner Tudásközpont honlapján érhető el.