Megtarthatók június elsejétől a nyári táborok - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Megtarthatók június elsejétől a nyári táborok

Forrás: hirado.hu, illusztráció: Förster Tamás
2021. máj. 13. 10:52
Iskolást nevelünk

Ha elérjük az ötmillió beoltottsági számot, megtarthatóak lesznek a nyári táborok június elsejétől - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő online sajtótájékoztatón.

Ma megkezdődik a 16-18 év közöttiek oltása, és keddig fog tartani. A részükre félre tett Pfizer vakcinákat előzetes időpontfoglalás után lehet felvenni.

Gulyás Gergely elmondta, a számítások szerint Pünkösd után, május 26-28 között éri el a legalább egyszer beoltottak száma az 5 milliót, ekkor a kormány döntést fog hozni a további enyhítésekről.

Hozzátette: ​azt már most lehet tudni, hogy a lakodalmak megtartására május 28-tól lesz lehetőség. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig azt mondta, ha elérjük az ötmillió beoltottsági számot, megtarthatóak lesznek a nyári táborok június elsejétől. A szervezést már azelőtt is le lehet kezdeni. Ez nagy segítség lesz a pedagógusok és a szülők számára is.

Úgy tűnik, június elejére-közepére mindenkit be lehet majd oltani, akik még nem kaptak oltást, de már regisztráltak - tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az online sajtótájékoztatón elhangzott, hogy elkészült egy mobiltelefonos applikáció is, amivel igazolni lehet majd, ha valaki megkapta az oltást. Ez egyszerű és kényelmes megoldást nyújt a védettség igazolására.