Másfélmillió iskolás és óvodás számára kezdődött el a tanév - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Másfélmillió iskolás és óvodás számára kezdődött el a tanév

Szöveg: EMMI, fotó: Illyés Tibor/MTI
2020. szept. 1. 15:03
Támogatások, kedvezmények

Ma a köznevelési intézményrendszer csaknem hatezer intézményében, 13.349 feladatellátási helyen hagyományos munkarendben megkezdődött a tanév mintegy másfélmillió iskolásnak és óvodásnak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tárca tudatta, hogy két iskolában és két óvodában van rendkívüli szünet, egy iskolában pedig tanítás nélküli munkanapot tartanak.

„Egy tucat intézményben van tudomásunk 1-2 fertőzött személyről, akik karanténban vannak, így sem a tanulókra, sem a pedagógus kollégákra nem jelentenek veszélyt, ezért ezeken a helyszíneken a tanítás elindult, de természetesen a következő napokban fokozottan figyeljük az adott intézményeket” – ismertette az aktuális helyzetet az EMMI.

Közölték, hogy tantermen kívüli, digitális munkarend még sehol nem került elrendelésre.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.