Idén 15. alkalommal adtak át díjakat a világ egyik legnívósabb természetfotós pályázatán, az orosz szervezésű Golden Turtle, azaz Arany Teknős pályázaton, amelynek történetében a magyar indulók eddig is szép eredményeket értek el. 2019-ben például a verseny abszolút győztese a felnőtteknél Daróczi Csaba lett, az ifjúsági kategóriát pedig akkor nyerte meg először Koncz-Bisztricz Tamás. Szabó Irma pedig leánykökörcsines képével lett győztes a Növények varázsa kategóriában.

Több mint 10000 fotó érkezett be a világ minden tájáról. A 12 év alattiak a Természet a gyermekek szemével kategóriában, a 13-17 évesek pedig a Természet a fiatalok szemével kategóriában indulhattak. Az idősebb korosztályban idén bravúrosan szerepeltek a magyarok, ugyanis a hét finalista képből öt fotó két fiatal hazai fotós munkája. Az egyikük Koncz-Bisztricz Tamás, akitől a tavalyi évhez hasonlóan három alkotást emelt ki a legjobbak közé a zsűri, és az első két helyet be is zsebelte, így ő lett idén is a legjobb ifjú természetfotós a pályázaton.

Az első helyezett, drónnal készült felvételén egy izgalmas kompozíciót láthatunk, amelyen a kontrasztot a befagyott havas vízfelszín és a hattyúk fehér színe, valamint a lihogó sötét színe adja.

Második helyezett képén egy tüskés bokron pihenő vörös vércse látható. A vércse ezt a helyet szemelte ki magának vadászlesnek.

A fiatalok között a másik magyar finalista a 16 éves Kártyás Gergő, akinek két fotóját is kiemelték, Gergő öt éve kezdett el fényképezni, természetfotózással 4 éve foglalkozik. A Döröskén élő azt mondta:

"Számomra a természetfotózás egy nagyon jó kikapcsolódás, a különböző különleges fények és színek által létrehozott képek hatalmas inspirációt jelentenek nekem. Kedvenc témám pedig mindig éppen az, amelyre lehetőségem van. Tavasszal például jobban szeretek makrófotózni, illetve a nyíló virágokkal bíbelődni, míg télen az itt telelő madarakról tudok több képet készíteni."

Dobogós helyezést még egy magyarnak sikerült elérni. Litauszki Tibor két harmadik helyet is bezsebelt, egyiket jégmadaras fotójával. Jégvarázs című fotója 2016-ban a magyar szervezésű Varázslatos Magyarország fotópályázat albumát díszítette, de ami még ennél is nagyobb elismerés, hogy 2017-ben a világ legjobb madárfotóit felvonultató Bird Photographer of the Year pályázat albumának borítójára kerülhetett.

Kércz Tibornak három fotóját választották be a finalisták közé, az Állatportrék kategóriában ezzel a lenyűgöző sarki rókás képével remekelt, amelyet a Hornstrandir Természeti Rezervátumban készített.

A Golden Turtle Év Természetfotósa a svéd Magnus Lundgren lett, aki víz alatti képeivel nyűgözte le a zsűrit. Az egyik egy elgondolkodtató felvétel, amely az Ember és természet kategóriában lett második.