Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • Ízlés szerint reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. A hozzávalókat a kakaó kivételével összedolgozzuk, majd elfelezzük a tésztát, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót.

2. Mindkét tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval/pohárral korongokat szúrunk ki belőle, és ezeket félbe vágjuk.

3. A félkörökből állítjuk össze a virágokat: egy világosra teszünk egy kakaós félkört (tetszés szerint fordítva is történhet), és az alját (egyenes része) picit összecsippentjük, így máris kész az első virágszirom. Egy virághoz hat szirmot készítünk, majd összeillesztjük őket. A virágok közepére tehetünk bármelyik tésztából egy kis golyót, esetleg egy szem meggyet vagy egy pici lekvárt.

4. A kész virágokat előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.