Középiskolások versenyeztek a pénzügyi tudatosságról - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Középiskolások versenyeztek a pénzügyi tudatosságról

MTI
2020. okt. 27. 9:23
Támogatások, kedvezmények

Már középiskolás korban szeretné felhívni a fiatalok figyelmét a pénzügyi tudatosság és az öngondoskodás fontosságára az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség), ezért rendezték meg idén is a Pénzmesterek versenyt – közölte a szervezet.

A verseny célja, hogy a középiskolások megismerhessék az öngondoskodás alapjait, valamint az ahhoz kapcsolódó intézmények és termékek működését.

A Pénztárszövetség a Magyar Nemzeti Bankkal, a Pénzügyminisztériummal és a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködve másodszor indította el az online pénzügyi játékot. A kiírásra több mint 850 diák jelentkezett, közülük került ki a 20 díjazott, emellett a legeredményesebb iskolákat is díjazták a többfordulós versenyben.

A közleményben felidézték, hogy a szövetség legfrissebb, reprezentatív felmérése szerint a hazai lakosság kevesebb mint 40 százaléka rendelkezik egészségcélú, és 32 százaléka kifejezetten nyugdíjcélú megtakarításokkal.

A Pénztárszövetség számára továbbra is kiemelt cél marad a fiatalok megszólítása, a pénzügyi tudatosság erősítése, így a Pénzmesterek versenyt jövőre is szeretnék megrendezni – áll a közleményben.

(fotó: Shutterstock)