Korlátozásokkal, de megnyithatnak a nyári táborok - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Korlátozásokkal, de megnyithatnak a nyári táborok

Szöveg: Muhari Judit, fotó: Förster Tamás
2020. máj. 14. 10:10
Támogatások, kedvezmények

Az ottalvós nyári táborok megnyitásáról csak a hónap végén dönt a kormány, de az ezt nem igénylő táborok biztosan kinyithatnak – közölte a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a Kormányinfón szólt arról is: a kormány szeretné, ha az oktatási intézményekben megoldható lenne a nyári gyermekfelügyelet.

– Lesz lehetőség gyermektáboroztatásra, de egyelőre csak az ottalvást nem igénylők megtartásáról döntött a kormány – jelentette be a Kormányinfón a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely jelezte: a járványügyi helyzetet figyelembe véve a hónap végén dönthet a kormány arról, lesz-e lehetőség ottalvásra.

Biztosítani szeretnék a nyári gyermekmegőrzést

A miniszter szólt a bölcsődék, óvodák, iskolák nyári nyitvatartásáról is.

– A kormány szeretné, ha biztosítva lenne a gyermekmegőrzés, egyebek mellett azért, mert a piaci szereplők visszajelzése alapján a szabadságok nagy részét kiadták a munkavállalóknak – mondta Gulyás Gergely. Hozzátette ugyanakkor, hogy végleges döntés még nem született, az később várható, szintén a járványhelyzetre tekintettel.

Június 2-áig biztosan marad a távoktatás

– Az biztos, hogy június 2-áig nem lesz oktatás az iskolák épületében – tudatta a miniszter. De, mint jelezte, a tanév biztonságos lezárását az sem veszélyezteti, ha végig távoktatásban vesznek részt a diákok.