Európa legnagyobb gyermektáboroztatási programjában idén is több tízezer gyermek szerezhet feledhetetlen élményeket a korszerű Balaton-parti táborhelyeken, ahol számos kikapcsolódásra alkalmas, valamint képességeik fejlesztését segítő különleges programot kínálnak nekik. Mindkét helyszínen hatnapos, ötéjszakás turnusokban vakációzhatnak a gyermekek június 18-tól. A balatoni táborozásra az iskolák április 14-ig jelentkezhetnek 1-8. évfolyamos tanulókkal az etaborplusz.hu weboldalon.

A nyári turnusokban vasárnaptól péntekig vehetnek részt a diákok. Az Erzsébet Alapítvány az Erzsébet Táborok táboroztatási programban állami támogatásból biztosítja a szállást, a napi ötszöri étkezést és az egészségügyi ellátást. Mindkét táborhelyen naponta többféle programot szerveznek a gyermekeknek. A diákok egyebek mellett színházi és cirkuszi előadáson, koncerteken, sportprogramokon, zenei és táncfoglalkozásokon, digitális kompetenciafejlesztő, továbbá lelki programokon is részt vehetnek, de kalandpark, sárkányhajózás és sétahajózás is várja őket. Tematikus programként keddenként mindkét táborhelyen Sportnapot rendeznek a szervezők, ahol országos sportszövetségek segítségével olyan sportágakkal ismerkedhetnek meg a diákok, amelyekkel ritkábban találkoznak a hétköznapokban. Szerdánként a „Hősök napján” egyebek mellett a katonák, a rendőrök, a mentők, a vízimentők, a TEK munkatársainak hivatását ismerhetik meg a táborozók.

A nyári balatoni Erzsébet-táborokban idén még nagyobb hangsúlyt kap az összetartozás. Újításként Zánkán minden délelőtt a Balaton-parton tartják meg a közösségépítő programokat, így az ország különböző pontjairól érkező gyermekek még több időt tölthetnek együtt strandolás közben is. Fonyódligeten pedig össztábori csapatépítő játékokat rendeznek valamennyi turnusban.

A modern infrastruktúrával rendelkező zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor két különböző típusú táborozási lehetőséget nyújt. Fonyódligeten korszerűen felújított, családias légkörű sátortáborban vakációzhatnak a diákok, ahol modern berendezésű, jurtasátras-jellegű szállások, vadonatúj, zuhanyzós mosdók, felújított étterem és megújult közösségi terek szolgálják a tábori kényelmet. A zánkai táborba jelentkezőket nyüzsgő, gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, vadonatúj, tágas étterem és új közösségi terek várják. A táborokban hangsúlyos a biztonság: a kiválóan felszerelt tábori egészségházakban 24 órás gyermekorvosi ügyelet gondoskodik a gyerekek testi és lelki egészségéről, továbbá a táborokban mentő- és vízimentő szolgálat is működik.

A táboroztatási programnak köszönhetően a zánkai és a fonyódligeti táborokba idén is ingyenesen utazhatnak vonattal a gyermekek az ország bármely pontjáról. Az utazást az Erzsébet Alapítvány megszervezi, és annak költségét megtéríti. Az erre vonatkozó igényt a jelentkezések beadásakor kell jelezni.

Az iskolák minimum tizenöt, maximum hatvan gyermekből álló csoportokkal jelentkezhetnek, tíz gyermekenként egy felnőtt kísérő delegálásával. Egy intézmény több jelentkezést is beadhat. Bővebb információ az erzsebettaborok.hu oldalon található - olvasható a közleményben.