A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára elmondta, a felújításnak köszönhetően télen is tarthatnak Erzsébet-táborokat. A vasárnap záruló, hétvégi, karácsonyi Családi Erzsébet-táborokba közel 5 ezer résztvevőt várnak.

A hétközben zajló Erzsébet-karácsony turnusaiban összesen 12 ezer részvevő táborozik. A téli táborok során számos szabadtéri és beltéri program, köztük cirkuszi, színházi, adventi és sportprogram részesei lehetnek a résztvevők - tette hozzá.

Idén összesen180 ezren fordulnak meg az ottalvós zánkai és fonyódligeti valamint a családi, napközis, gyógyító, diabétesz és erdélyi táborokban.

Nyáron Zánkán és Fonyódligeten 35 ezren táboroztak, ebből 3 ezer határon túli és 500 ukrán nemzetiségű résztvevő kapcsolódott ki a programnak köszönhetően.

Ősszel és tavasszal az osztálykirándulásoknak 34 ezer résztvevője volt és a hétvégi Családi Erzsébet-táborokat is látogatták ebben az időszakban.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy a 11. éve működő Erzsébet-táborokról egy kötetet készített az alapítvány.

2016-tól szervezi az alapítvány a táborokat, köztük az Erzsébet- karácsonyt, amely 2021-től háromnapos programsorozattá vált, ahol idén turnusonként 1200 táborozó vesz részt. A karácsonyi Családi Erzsébet-táborokban hétvégente 800-an vannak - fűzte hozzá.