A Semmelweis Egyetem központi telefonszámán (06 1 459 1500) az 1-es melléket választva információkat kaphatnak a bennfekvő koronavírusos betegek hozzátartozói az egyetemi klinikákon folyó COVID-ellátás gyakorlati kérdéseiről, így egyebek mellett a csomagküldés és a jelen helyzetben csak kivételes esetekben engedélyezett látogatás lehetőségeiről.

A témák szerint menüpontokba rendezett tájékoztatás a nap 24 órájában hallható, és a Klinikai Központ honlapján írásban is elolvasható. Ezen túl minden hétköznap 8.00-16.00 között érhetők el személyesen a diszpécserek a 6-os gomb megnyomásával.

– Az információs vonal kialakítására azért volt szükség, hogy a hozzátartozók kiszámítható módon információhoz tudjanak jutni a legfontosabb gyakorlati kérdésekről, ugyanakkor a teljes védőfelszerelésben dolgozó orvosok és ápolók minden figyelmüket a betegellátásnak tudják szentelni – mondta dr. Tamási Lilla egyetemi tanár, a Pulmonológiai Klinika igazgatóhelyettese, aki az Informatikai Igazgatóság segítségével kialakított vonal létrehozását koordinálta.

Csak nagyon indokolt esetben érdeklődjenek

Ezzel együtt azt kérik, hogy telefonon csak nagyon indokolt esetben érdeklődjenek a hozzátartozók, amennyiben a beteg állapota megengedi, vele tartsák a kapcsolatot, hiszen a napi vizitek során minden páciens részletes tájékoztatót kap a vele kapcsolatos tudnivalóról.

Tekintettel a járványügyi helyzetre csak igen korlátozottan, speciális esetekben, kritikus állapotú vagy intenzív ellátást igénylő betegek esetében van lehetőség személyes látogatásra, melyet hétköznapokon munkaidőben az érintett klinika igazgatójával lehet egyeztetni; az engedélyezett látogatók számára a szükséges védőfelszerelést biztosítják.

A kórházban fekvő betegeknek – az intenzív és sürgősségi betegfelvételi osztályok kivételével – hetente két alkalommal csomag küldhető, amit a beteg nevével, szobaszámával ellátva az intézet portáján kell leadni. További hasznos információ itt olvasható.