Gyereknapon engedjük meg csemetéinknek, hogy a megszokottnál is jobban körülöttük forogjon a világ! Amennyiben otthoni időtöltést szervezünk, alakítsuk a napot a kicsik kérése szerint. Nézzük azt a mesét közösen, amit ők szeretnének, főzzük meg a kedvenc ételüket, és aznap ne legyen semmi ház körüli dolguk, vagy egyéb kötelességük, hogy felhőtlenül ünnepelhessenek. Viszont, ha szívesebben kimozdulnánk, mutatjuk, hogy mely programokon lehet biztonságosan részt venni.

Kirándulás a Vadasparkba

A Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark egy 7,25 hektáros területen helyezkedik el, így itt könnyedén betarthatjuk a biztonságosnak számító másfél méteres távolságot. Az izgalmas erdei kaland során találkozhatunk különböző szarvasfajokkal, vaddisznókkal, muflonokkal és emukkal, de számos egyéb programmal kedveskednek még az állatbarátoknak. A madárröpdékben a legkülönlegesebb szárnyasokat nézhetjük meg, a Vízi Világ megfigyelőközpontban pedig récéket és ludakat láthatunk. A tájmúzeumban interaktív eszközök segítségével tudhatunk meg többet a földtörténet alakulásáról, a kilátóban pedig gyönyörködhetünk a panorámában. Kalandjátszótér és erdészeti tanösvény is vár még az aprónépre, úgyhogy minden adott egy igazi feltöltődéshez!

Zuglói Japánkert

Aki szeretne elmerülni a természet szépségeiben, az megteheti az újonnan nyílt Zuglói Japánkertben. A titkos ázsiai oázis háromezer négyzetméteren fekszik, és 1928 óta díszíti hazánkat. Talán nem is gondoltuk volna, hogy a Margitsziget és Állatkert mellett egy másik, hasonló tematikára épülő kert is létezik, pedig ez a díszkert volt az első a sorban, amely most megszépülve várja a látogatókat. Érdemes egy kis kitérőt tenni ide, hogy együtt csodálhassuk az illatozó virágpompát. Itt lelassulhatunk, kikapcsolódhatunk, figyelhetjük a természet hangjait.

Élmények Kerekerdőn

Egész hétvégén, sőt, még pünkösdhétfőn is tartani fog a fergeteges gyereknapi buli a debreceni Kerekerdő Élményparkban. Színes programokkal, artistákkal bohócokkal és táncosokkal várnak mindenkit, de még olyan mesehősökkel is találkozhatunk, mint Micimackó vagy Pókember. A tizenhét élményelem közül találhatunk kőkorszaki vízibiciklit, gokartot, kalandpályát, trambulint és dodzsemet is, így hát az egész család felhőtlenül szórakozhat. Egy karszalaggal reggel 9-től este 7 óráig mókázhatunk.

Zrínyi Vári mesék

Hagyományőrző előadás várja a történelmi kalandok kedvelőit Szigetváron. A gyönyörű várban megrendezett eseményen interaktív módon ismerhetjük meg a XVI. század öltözetét, szokásait, valamint fegyverbemutatót is láthatunk. Az előadás végén kézbe is vehetjük a fegyvereket, az érdeklődők kérdéseire pedig örömmel válaszolnak a szakértők. Gyermekek egyik kedvenc programja lehet ez az izgalmas látogatás.

Afrikai szafari Budapest mellett

A Fővárosi Nagycirkusz égisze alatt megnyitott Magyarország első és egyetlen szafari parkja. A Szadán elterülő hatalmas részen a cirkusz állatai legelésznek elkerítve, mégis szabadon. Az autós szafari alatt egészen közelről láthatunk például elefántokat, zsiráfokat, tevéket és szamarakat is. A Budapestről mindössze félórányira elhelyezkedő parkot a biztonság érdekében kizárólag fedett tetejű autóval látogathatjuk és csak a kijelölt útvonalon haladhatunk, de ettől függetlenül egészen biztos, hogy egyedülálló élmény lesz!