csalad.hu - Gyors és tápláló menü a karantén idejére
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Gyors és tápláló menü a karantén idejére

Ivanova Daniela
2020. márc. 24. 8:18
Életmód

Az otthon maradásnak vannak előnyei is: például több időt tüsténkedhetünk a konyhában. Ugyanakkor a vásárlási láz miatt érdemes nem ebben az időszakban felvonultatni egy négyfogásos terülj-terülj asztalkát, ezért most gyors és könnyen elkészíthető ételekkel jöttünk.

Tekintve, hogy a boltokban esetenként komoly harcok dúlnak a lisztért és cukorért, igyekeztünk olyan recepteket összeválogatni, amelyek nem tartalmazzák ezeket az alapanyagokat, mégis nagy valószínűséggel egy részük megtalálható a kamrában. Az ételek mindegyike 4 személyre készül és maximum 1 óra alatt elkészíthető, sőt, akár gyermekeinkkel közösen is összeüthetjünk a finomságokat.

Karfiol leves

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 500 g karfiol
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 ev olaj
  • só, bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 200 g tejföl
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1 csokor zöldségzöld

Elkészítés:

A felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd meghintjük pirospaprikával. A megmosott és tetszőlegesen felvágott karfiolt hozzáadjuk és felengedjük annyi vízzel, amennyi pont ellepi. Sóval, borssal fűszerezzük, majd fedő alatt puhára főzzük. Végezetül tejföllel sürítjük. Ezúttal a lisztet kihagyjuk belőle, de így is nagyon ízletes lesz. Gazdagíthatjuk még levesbetéttel.

Póréhagymás-csirkés spagetti

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti
  • bors
  • 600 g csirkemellfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 500 ml főzőtejszín
  • 2 ek olaj
  • currypor ízlés szerint
  • 1-2 db póréhagyma
  • petrezselyem

Elkészítés:

A felforrósított olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott csirkemellet és kifehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és curryvel ízesítjük. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és fedő alatt megpároljuk 10 perc alatt. Végezetül pedig beleöntjük a tejszínt és forrásig rotyogtatjuk. Eközben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, a kész ételt pedig petrezselyemmel díszítjük.

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 500 g darált háztartási keksz
  • 200 ml tej
  • 10 dkg vaj
  • 20 ml rumaroma
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek kakaó
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A darált háztartási kekszhez hozzáadjuk a kakaót, a porcukrot és egy csipetnyi sót. A felolvasztott vajat belekeverjük, majd langyos tejjel masszát készítünk belőle. Beleöntjük a rumaromát és az egészet összegyúrjuk, majd 20-30 percig állni hagyjuk. Az idő leteltével kis golyócskákat gyúrunk belőle, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Jó étvágyat!

Ezek a cikkek is érdekelhetik még a csalad.hu-n: