Nemzeti fizetőeszközünk bevezetésének 75. évfordulója alkalmából „Forint75” címmel júniusban kreatív pályázatot hirdetett az MNB a 6-12, valamint a 12-18 éves korosztályban, amelynek keretében „Az első, meghatározó élményem a forinttal”, illetve „Időutazás a forinttal” tematikában nyújtották be ötletes, személyes élményeiket, elképzeléseiket tükröző rajzaikat, képregényeiket, fotóikat, valamint videóikat a pályázó gyermekek és fiatalok.

A 10-10 legötletesebb, legkreatívabb pályázati anyagot, valamint a két különdíjas művet értékes nyereményekkel ismerte el a jegybank. A több mint 100 pályázat közül a fődíjat a 8 éves Papp Lőrinc Andor és a 13 éves Molnár Milán nyerte el, akik személyesen a jegybank ez alkalomra szervezett ünnepségén vehették át a nekik járó értékes nyereményeket.

A díjakat Hergár Eszter a Társadalmi Kapcsolatokért felelős igazgató asszony adta át, aki köszöntőjében gratulált minden díjazottnak és megköszönte a pályázat összes résztvevőjének a kiváló munkát, a befektetett energiát.


Az ünnepi esemény második felében kerekasztal beszélgetésre került sor, ahol az ünnepi év alkalmából meghirdetett FORINT HŐSÖK TERE versenysorozat részleteiről esett szó. Az MNB, a jövő év márciusában megnyíló Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány gondozásában elinduló versenysorozat célja, hogy a középiskolások és felsőoktatási hallgatók egy éven keresztül, minden hónapban egy adott forintcímletre és meghatározott pénzügyi témakörökre fókuszáljanak.

A játéksorozat alkalmazkodva a gyorsan fejlődő digitális világhoz, az online térben, a forint75.penziranytu.hu oldalon zajlik majd, ahol a részvevők nem csak az aktuális hónap nyereményjátékában vesznek részt, hanem a folyamatos aktivitással esélyük lesz a nagyjából 1000 ajándék mellett a végső fődíjak elnyerésére is.