Maruzsa Zoltán jelezte, hogy az óvodákban hétfőtől rendkívüli szünet lesz április 7-éig. Az iskolák tantermen kívüli digitális munkarendre állnak át. A tavaszi szünetet követő első tanítási napon, április 7-én akarják hagyományos, jelenléti munkarendben újraindítani az oktatást.

A középiskolák esetében alapvetően nincs szükség változtatásra, ezek az intézmények már tavaly november 11-e óta tantermen kívüli digitális munkarendben működnek.

Az államtitkár azt mondta, hogy a tapasztalatok szerint akarják folytatni a tantermen kívüli digitális munkarendet. Az intézményeket arra kérik: adjanak megfelelő eszközöket azoknak a családoknak, amelyek nem rendelkeznek ilyenekkel.

Közölte: az egyéni és kiscsoportos felkészítés az érettségire és a szakmai vizsgákra a biztonsági előírások betartásával változatlanul folytatható. Ezt Maruzsa Zoltán fontosnak nevezte a középfokú tanulmányok lezárása, a továbbtanulás szempontjából.

Mivel tartanak a középfokú felvételi vizsgák, ezek lezárását lehetővé teszi a kormány. Javasolt ugyanakkor az online térbe terelni a szóbeli meghallgatásokat, azoknak a felvételizőknek pedig, akik esetleg megfertőződnek vagy karanténba kerülnek, egy héttel tovább lehet pótidőpontot adni.

(illusztráció: Balázs Attila/MTI)