Budán is lehet Egyszülős Központ - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Budán is lehet Egyszülős Központ

Szöveg: Magyar Nemzet, fotó: Förster Tamás
2021. máj. 14. 13:43
Kisgyermeket nevelünk

Az egyszülős családok segítésének a további lehetőségeiről egyeztetett Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Novák Katalin családokért felelős miniszterrel és Nagy Annával, az Egyedülálló Szülők Klubjának az elnökével.

Az államtitkár a pénteki Facebook-bejegyzésében a mintegy félmillió gyermeket nevelő, háromszázezer egyszülős család segítését meghatározó kormányzati-önkormányzati cselekvés alapelvei között említette, hogy az egyszülős családokban felnövő gyermekek ugyanolyan eséllyel induljanak az életben, mint azok a gyerekek, akik két szülővel élnek.

Emellett fontosnak nevezte, hogy az állam külön segítse a gyermeküket egyedül nevelő munkavállalókat - idézte az államtitkárt a Magyar Nemzet. Hozzátette: nem tartják helyesnek olyan valótlan és bántó kifejezéseket használni, mint például a „csonka család”.

Fürjes Balázs a már létező programok, elképzelések és kezdeményezések között említette, hogy döntöttek az árvaellátás több mint a duplájára emeléséről, benyújtottak egy törvényjavaslatot, amely egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a tartásdíj behajtását, és emelkedik a törvényileg garantált összeg is. A kormánypárti politikus arról is egyeztetett az Egyedülálló Szülők Klubjával és Novák Katalinnal, hogy az Üllői úti egyszülős segítő központ mellett Budán is létrehoznának egyet.