Magyarországon ma kb. 300 000 családból hiányzik az egyik szülő. A pesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt öt évben a központ több mint 70 féle szolgáltatásával több mint 28 000 egyszülős családot ért el. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán, a Déli pályaudvar mellett, amely a budai agglomerációban és a Budán élő egyszülős gyerekeknek és családoknak is könnyen megközelíthető.

Az Apaerő hétről hétre című kezdeményezés, amely Süveges Gergő – az Apakulcs alapítója  – és az Egyszülős Központ közös programja, online segítséget és közösséget kapnak azok az édesapák, akik egyedül nevelik a gyerekeiket.

A résztvevők június végétől hetente rövid levelet kapnak, amelyben inspiráló gondolatokat, megfontolandó kérdéseket és könnyen elvégezhető, apró gyakorlatokat találnak. A cél, hogy az édesapák még inkább fejlődhessenek apaságukban, ezáltal jobban tudjanak kapcsolódni a gyermekükhöz. Emellett létrehoznak egy támogató Facebook-csoportot a programban részt vevő apák számára, illetve időről időre online találkozásokat is szerveznek, amelyen lehetőség lesz szűk körben beszélgetni, tapasztalatot cserélni más apákkal. A programra regisztrálni itt lehet.

Az Apakulcs az egyetlen olyan magyar nyelvű könyv, online segítség és képzésrendszer, amely világos alapelvekkel, kiforrott struktúrával és megvalósítható lépésekkel segít bármely élethelyzetben lévő apának, hogy erősebben és egészségesebben kapcsolódhasson a gyermekéhez.