Az őszi szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyermekek - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Az őszi szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyermekek

EMMI
2020. okt. 22. 7:39
Támogatások, kedvezmények

Az őszi szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családban élő gyermekek az őszi szünet munkanapjain. A szülők bármikor, akár a szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincsen határideje.

A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél idén is írásban lehet igényelni az arra jogosult gyermekek számára – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tárca hangsúlyozta: a kormány számára fontos, hogy az iskolai szünetekben is biztosított legyen a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek megfelelő étkezése, könnyítve ezzel a gyermeket nevelő családok terheit.

2016 januárjától az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről, amelyhez a kormány biztosítja a szükséges forrásokat. 2010 óta mintegy háromszorosára nőtt a gyermekétkeztetésre fordított támogatás, 2021-ben már több mint 86 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra – olvasható a közleményben.

(illusztráció: Shutterstock)