Az általános iskolásoknak is jár az ingyenes internet - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Az általános iskolásoknak is jár az ingyenes internet

MTI
2021. márc. 13. 10:16
Iskolást nevelünk

Ingyenes internetet kapnak márciusra az általános iskolák tanulói és pedagógusai is - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

A kedvezményre jogosult előfizetők egyéni szolgáltatójuknál kezdeményezhetik a szolgáltatási díj jóváírását.

Schanda Tamás felhívta a figyelmet, hogy a kormány tavaly novemberben a digitális munkarendre átállt középiskolai pedagógusok és tanulók számára tette ingyenessé a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a veszélyhelyzet idejére. Ezt a kedvezményt is most újabb 30 nappal meghosszabbították.

Az államtitkár felidézte, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának megérkezésével, a fertőzés terjedésének lassítása érdekében újabb veszélyhelyzeti intézkedések bevezetése vált szükségessé. A kormány elrendelte a digitális munkarendre történő átállást az alapfokú oktatást folytató intézményekben is. Hozzátette, hogy "a kormány minden lehetséges eszközzel támogatja a magyar családokat, hogy minél kevesebb terhet okozzon nekik a járványhelyzet".

Schanda Tamás kifejtette: az alapfokú intézményekre kiterjesztett ingyenes internet mintegy 720 ezer tanuló és további 75 ezer pedagógus számára jelent könnyebbséget, mintegy fél milliárd forintot hagy családjaiknál.