A szakmai zsűri a hazai jelöltek közül Ambrus Eszter és Nagy-Bozsoky József Találkozás című riportját és Madocsai Bea Ráhel szőlőskertje című beszélgetését, a külhoni jelöltek közül pedig Szomolai Andrea „A háborúban is fontos a gyerekkor szentsége” című cikkét tartotta a legjobbnak. A hazai közönségdíjat a szavazatok alapján ugyancsak Madocsai Bea riportja nyerte, míg a külhoniak közül Homolya-Horváth Ágnes Csillagszemű hármasikrek című cikkére voksoltak a legtöbben.

A család sokkal fontosabb helyet tölt be az életünkben és a mindennapjainkban, mint amekkora figyelmet a média szentel neki. Éppen ezért kiemelt jelentősége van egy olyan szakmai díjnak, amely a legjobb családról és a családnak szóló médiatartalmakat díjazza – vallják a 2007-ben életre hívott Média a Családért-díj alapítói és a kuratórium, valamint a szakmai zsűri tagjai. 

A nyolctagú, elismert kommunikációs szakemberekből és újságírókból álló zsűri 2022-ben az év minden hónapjában kiválasztott egy-egy hazai és külhoni megjelenést, és az így kiemelt 2x12 jelölt közül kerültek ki a 2022-es év győztesei.

A jelöltek között volt Ivanova Daniela, aki a csalad.hu-n megjelent cikkéért június hónap nyertese volt. A csalad.hu portál kiadója, a Családbarát Magyarország Központ vezetője és több munkatársa a helyszínen szorított az újságíróért, akinek ezúton is gratulálunk.