A KINCS kutatásából kiderült, hogy az áprilisban és májusban bevezetett 17 intézkedés közül nyolccal a válaszadók jelentős többsége (80 százalék fölött) egyetértett, és gyakorlatilag nem volt olyan döntés, amelyet a válaszadók kétharmadánál kevesebben támogattak volna.

A megkérdezettek 92 százaléka azt az intézkedést pártolta a leginkább, hogy május 13-tól újraindulhattak a beütemezett egészségügyi beavatkozások és a felépülést segítő ellátások.

Az általános iskolák április 19-i és a középiskolák május 10-i újraindítása a kutatásban résztvevők 78 százaléka szerint jó döntés volt. Június 1-től lehet napközis táborokat is szervezni. A megkérdezettek 85 százaléka nagyon örült ennek a lehetőségnek, és csak valamivel kevesebben (78 százalék) mondták azt, hogy az ottalvós táborozási lehetőséget is jó ötletnek tartják. A KINCS kutatásából az is kiderült, hogy a 18 év alatti gyermeket nevelő szülők 38 százaléka, a nagycsaládosoknak pedig az 53 százaléka szeretné táborba küldeni gyermekét a nyári szünet alatt.

A fodrászatok és kozmetikák megnyitásának is sokan örültek (89 százalék), és igen népszerű volt az a döntés is, hogy ismét lehet éttermekbe járni (84 százalék). A megkérdezettek négyötöde támogatja azt is, hogy május 28-tól lehet lakodalmakat tartani a hatályos járványügyi szabályok betartása mellett.

A KINCS felmérésének része volt a SZÉP kártya alszámláinak átjárhatóságával kapcsolatos kérdés is, itt 10-ből 9-en mondták azt, hogy egyetértettek ezzel a döntéssel.