Egyik jogszabály sem zárja ki, hogy mindkét támogatást igényelhessék egy időben a jogosultak, amennyiben a felújítási, korszerűsítési tevékenységek megoszthatók. Vagyis lehetőség van arra, hogy az egyik támogatásból például nyílászárócserét hajtsanak végre, a másikból pedig tetőcserét.

Mivel a gyermeket nevelő családok Otthonteremtési támogatását az igénylőnek a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtania és utólagos támogatásként, vagyis a tevékenység megvalósítása után a számlák benyújtásával igényelhető a visszatérítés, ekkor kell nyilatkozni arról, hogy korábban Falusi CSOK támogatást igényelt-e a kérelmező.

Amennyiben igen, úgy a Falusi CSOK során vállalt tevékenységekre nem adhatóak be a számlák. Sőt, tájékoztatásként be kell nyújtani a hitelintézet által elfogadott költségvetést, valamint a Családi Otthonteremtési Kedvezmény tekintetében elszámolt vagy elszámolni tervezett számlák másolatát.

Amennyiben korábban igényelné az Otthonfelújítási támogatást, a későbbiekben lehetősége van Falusi CSOK igénylésére is olyan korszerűsítési munkálatokra, amelyeket nem az Otthonfelújítási támogatással valósított meg. Ebben az esetben a Falusi CSOK összegét nem kell csökkenteni a korábbi támogatás összegével.

(illusztráció: Shutterstock)