A 16-18 évesek is kapnak védőoltást - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

A 16-18 évesek is kapnak védőoltást

MTI
2021. ápr. 23. 7:44
Kamasz a családban

A 16-18 év közöttiek beolthatók Pfizerrel, ezért ebből az oltóanyagból annyit különítenek el, amennyi nekik kell - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Kiemelte: a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is - sorolta.

A miniszterelnök bejelentette azt is, utasítást adott, hogy különítsenek el annyi Pfizer-vakcinát, ami a 16-18 éves korosztály beoltására elegendő. Hozzátette, hogy a 12-16 évesek oltását egyelőre nem merik vállalni. Közölte azt is: május közepén előállhat az a helyzet, hogy mindenki megkapja a vakcinát, aki regisztrált, akkor jönnek majd a világban élő magyarok.

(fotó: Balázs Attila/MTI)