9 és 11 óra között csak az idősek vásárolhatnak a boltokban - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

9 és 11 óra között csak az idősek vásárolhatnak a boltokban

Szöveg: MTI, fotó: Förster Tamás
2020. nov. 23. 14:09
Nyugdíjas nagyszülők

A vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai, de a tavaszitól eltérő gyakorlattal – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a tanácskozás után. Az ülés után megjelent kormányrendelet szerint az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között, hétvégén 8 és 10 óra között védett idősávban vásárolhatnak – tudatta Orbán Viktor miniszterelnök.

Eszerint hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között, szombaton és vasárnap pedig 8 és 10 óra között csak az idősek tartózkodhatnak és vásárolhatnak a boltokban – derül ki Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán megjelent videóüzenetéből.

Novák Katalin az Idősek Tanácsának javaslatával kapcsolatban elmondta: a generációk közötti feszültség csökkentése érdekében az idősek vásárlási idősávja olyankor van, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma.

Fontos az is, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak – hangsúlyozta a miniszter.

Szükség van a tájékoztatásra

Novák Katalin beszámolt arról is, hogy az időseknek fontos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, szakszerű tájékoztatás, és ehhez elsődlegesen a televíziót, a közmédiát veszik igénybe. A tanács ezért azt is javasolta, hogy jöjjön létre egy olyan műsor, amely tájékoztatja az időseket az aktualitásokról, és praktikus tanácsokat ad nekik arra vonatkozóan, hogyan védekezhetnek a leghatékonyabban a koronavírus ellen – tudatta Novák Katalin.

Hozzátette: a tanács tagjai megköszönték, hogy a kormány továbbra is lehetővé teszi, hogy a felírt gyógyszereket mások is kiválthassák.