1. Filmrajongóknak

Hívja meg kedvesét egy különleges filmvetítésre! A helyszín ideális esetben egy működő mozi, de filmszínházas kapcsolatok híján nehéz a kivitelezés, ezért akár egy a lakásban vagy a kertben felszerelt projektor is tökéletesen megfelel a célnak. Készüljön popcornnal, innivalóval, olyan kellékekkel, amiből a barátnő nem is sejti, mi következik.

Készítsen előzőleg egy kisfilmet, ami lehet egy közös fotókból készült montázs, ahol az utolsó képen a nagy kérdés látható. Az is nagyszerű megoldás, ha elmondja egy kamerának, miért a barátnője a legcsodálatosabb a világon. A film lejátszása közben már valószínűleg a kedvesének is leesik, nem klasszikus filmnézésre invitálták, úgyhogy nyugodtan előkerülhet a gyűrű is.

2. Scrabble rajongóknak

a „Hozzám jössz?” kérdés rakható ki a betűkből

Vegyen betűformájú sütikiszúrókat! A formák és egy egyszerű kekszrecept segítségével készítse el az édességet, majd rejtse el a betűsütiket egyenként tetszőleges helyeken. Adjon kedvese kezébe egy kis térképet – bonyolítható rejtvényekkel, hogy hol találhatóak az egyes lelőhelyek –, majd várja őt az utolsó betű helyén a gyűrűvel, ahol a Nagy Ő már bizonyára tudni fogja, hogy a „Hozzám jössz?” kérdés rakható ki a betűkből.

3. A konyha szerelmeseinek

Ha odavannak párjával a gasztronómiai különlegességekért, tanulja meg elkészíteni kedvese kedvenc menüjét. Minden ételnek a formája utaljon valamiképp az esküvőre: az előétel fátyol alakú, a főétel virágcsokor, a desszert pedig a gyűrű.

Közös főzőcskézés során is el lehet játszani mindezt, főleg, ha a desszert palacsinta: a tésztát tubusba töltve írhatjuk a serpenyőbe a kérdést, majd az eszközt átnyújtva kedvesünknek palacsinta formájában várhatjuk a választ.

4. Az extrém sport szerelmeseinek

Írja jó nagy betűkkel a homokba, rakja ki kavicsokból vagy fesse egy nagy térre a nagy kérdést, majd vigye el kedvesét ejtőernyőzni úgy, hogy kiugorva jól láthatóvá váljon a szándéka. Kérje meg valamelyik barátját, hogy segítsen a szervezésben: a felirat mellett kisebb terülj-terülj asztalkám, de legalább egy finom behűtött ital várja a párt, mire földet érnek.

(fotó: Shutterstock)